Avtoservis Skuhala zmagovalci devete sezone zimske lige malega nogometa

V športni dvorani ŠIC Ljutomer, je v soboto, 31. januarja, bil odigran finalni del devete sezone zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane. V finalnem delu so nastopile najboljše tri ekipe rednega dela iz vsake skupine in sicer Zvone team Športni park Gabernik, Žaga bar Ključarovci, Manar GT, Avtoservis Skuhala, KMN Meteorplast in PŠK.

torek, 3. februar 2015 ob 22:19

Koledar prireditev v občini Ljutomer februar 2015

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v februarju.

torek, 3. februar 2015 ob 14:07

Nocoj ob polnoči so prvič letos zaplesali in zazvonili kurenti

Nocoj točno ob polnoči se je pričel ples kurentov po deželi in svetu. Tradicionalno so se kurenti zbrali na domačiji drugega princa karnevala Matevža Zokija v Budini pri Ptuju. Po izročilu pričnejo kurenti svoj ples na svečnico, ki simbolizira jačanje luči oz. daljšanje dneva. Tudi kurenti so bitja luči, saj s svojim plesom napovedujejo prihod pomladi, svetlih sil in dobre letine ter odganjajo zimo in zle sile.

torek, 3. februar 2015 ob 11:53

V Ljutomeru so se predstavili vsi Urškini plesalci

V soboto, 31. januarja, je Plesna šola Urška Pomurje, ki jo vodi Nina Fras, v Ljutomeru v dvorani ŠIC, pripravila plesno produkcijo Zimska plesna pravljica, kjer so se predstavili vsi Urškini plesalci, ki v šoli plešejo v Ljutomeru in v Murski Soboti.

torek, 3. februar 2015 ob 10:36

Radenčani premagali OK SIP Šempeter II

Vokviru 12. kroga 3. državne odbojkarske lige je v veliki športnidvorani v Radencih v soboto, 31. januarja, s pričetkom ob 19. uri,bila na sporedu tekma med ekipama OK Radenci in OK SIP Šempeter II.V Radencih je gostovala ekipa, ki na lestvici desetih ekip s 14točkami »drži« šesto mesto, dvoje mest za ekipo OK Radenci z 18točkami. Po poldrugi uri igre je ekipa OK Radenci vknjižila zmago zrezultatom 3 : 1 (25:15, 25:19, 22:25 in 25:17).

torek, 3. februar 2015 ob 09:21

V Ljutomeru trčila tri osebna vozila

V ponedeljek, 2. februarja, okoli 15.40 je na Jeruzalemski cesti v Ljutomeru prišlo do prometne nesreče, v kateri so trčile tri osebna vozila, tri osebe so se pri tem lahko telesno poškodovale in so same iskale zdravniško pomoč. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, odstranili avtomobile s prometne površine ter očistili cestišče.

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 18:14

Slovesna podelitev svetih pisem pri Mali Nedelji

V Cerkvi je poleg evharistije pomembno še tudi Sveto pismo, ki je najdragocenejši zaklad Cerkve. V župniji Mala Nedelja so v nedeljo, 1. februarja, pri sveti maši obhajali nedeljo svetega pisma. Tako je malonedeljska župnija letos že osmič zapored pripravila slovesno podelitev Svetih pisem veroučencem.

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 17:15

V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev bodo letos praznovali okrogla jubileja

Prav na zadnjo soboto v mesecu januarju so se zbrali v dvorani vile Hold v Črešnjevcih, članice in člani, njihovi simpatizerji ter gostje na rednem občnem zboru Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev. Društvo, ki šteje 45 članov je eno najstarejšo delujoče društvo v občini Gornja Radgona. V njem delujeta dve skupini, tamburaška, katero čas ustanovitve sega vse do davnega leta 1910 in bo tako letos praznovala svojih 105 let delovanja ter otroška folklorna skupina, ki bo ...

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 16:36

Zasnežena Prlekija obsijana s soncem

Konec prejšnjega tedna je naše kraje zajelo sneženje. Snega sicer ni dosti, a dovolj, da je pobelilo pokrajino, v nov teden pa smo se prebudili ob lepem sončnem vremenu, kar je pokrajino naredilo še lepšo.

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 14:34

Malonedeljski Pohodniki zelo uspešni tudi na svojem desetem tekmovanju v gradnji snežnih skulptur

Po enoletnem premoru zaradi neugodnih vremenskih razmer v začetku lanskega leta, (pomanjkanja snega, zatem pa še žled), se je v soboto na obronkih mogočne Pece nad Črno na Koroškem, odvilo 23. tradicionalno tekmovanje v gradnji snežnih skulptur pod naslovom Gradovi kralja Matjaža.

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 12:34