Razpadajoče truplo je pripadalo Avstrijki, ki je storila samomor z utopitvijo

V rokavu reke Mure, izven naselja Benica pri Lendavi je bilo 31.1.2015 najdeno žensko truplo v razpadajočem stanju. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so na podlagi DNK analiz in sodelovanja z avstrijskimi varnostnimi organi ugotovili, da gre za pogrešano 58-letno avstrijsko državljanko, ki je 3.12.2014 v večernih urah v kraju Bad Radkersburg storila samomor z utopitvijo v reki Muri.

četrtek, 12. marec 2015 ob 13:37

Srečanje s pisateljico, ki piše o ljubezni

Na»Dan 40 mučencev« je za branje svoje knjige »Zakaj si zameprepovedana ?« v torek, 10. marca popoldne, navduševala zbrane vpredprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci,VeronikaFermevc Ban iz Slovenske Bistrice. Knjigo in pisateljico je v uvodu predstavilaZlatkaMurtić,potem pa je »glavno besedo« imela prav avtorica.

četrtek, 12. marec 2015 ob 09:17

Mucek Oskar išče nov dom

Mačji lepotec, kar Oskar so ga poimenovali, nujno potrebuje nov dom. Je lepa, razigrana in prijazna, osem mesecev stara živalca, ki ne zahteva veliko. Le prijazne ljudi, ki bi zanj skrbeli, on pa jim bo v hvaležnost veliko predel, se carkljal in igral, saj je zelo igriv in sploh prijazen. Je tudi zdrav in kastriran, zato če mu lahko nudite dom in oskrbo, pokličite na telefonsko številko: 031/847-553 (Marija).

četrtek, 12. marec 2015 ob 08:40

Goli akti ali v prozorne tančice odeta dekleta v zapuščenih objektih

V galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni bo vse do sedmega aprila odprta zanimiva fotografska razstava, namenjena vsem ljubiteljem kakovostne fotografije in lepega ženskega telesa. Svoje fotografije golih aktov ali v tančice odeta dekleta v zapuščenih objektih, je na oceno strokovni in laični javnosti postavila domačinka iz Radgone, sicer pa tudi v svetu poznana mojstrica fotografije Štefi Prapotnik Borko, MF FZS, EFIAP/g.

četrtek, 12. marec 2015 ob 08:34

Dijaki GFML na tekmovanju iz nemščine do dveh državnih naslovov

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) se tudi v šolskem letu 2014/2015 udeležujejo najrazličnejših tekmovanj, s katerih se praviloma vračajo z vidnimi uvrstitvami. Tako so odlične dosežke zabeležili tudi na državnem tekmovanju iz nemščine. Osvojili so štiri zlate in devet srebrnih priznanj. Državna prvaka sta postala dijak drugega letnika Jurij Zemljič in dijakinja tretjega letnika Michelle Tivadar.

četrtek, 12. marec 2015 ob 08:22

Po Ščavnici so zapluli gregorčki

Na predvečer Gregorjevega, 12. marca, ki je do uvedbe gregorijanskega koledarja leta 1582 veljal za prvi pomladni dan, so tudi pri nas otroci v vodo spustili t.i. gregorčke. S tem se spominjamo ljudskega običaja, ko so se obrtniki s spuščanjem lesenih ladjic z gorečimi svečkami simbolično poslovili od zime.

četrtek, 12. marec 2015 ob 00:04

Bele štorklje so priletele nazaj nad murske mrtvice

Poseben dogodek so v torek, 10. marca, zabeležili v Dolnjem Lakošu pri Lendavi, v zgodnjih jutranjih urah, kot veselo novico, da se je nad murske mrtvice vrnila in priletela nazaj bela štorklja. In sicer kot posebnost, sta se sedaj vrnila oba naenkrat - samec in samica, ki si že urejata svoj domek - gnezdo, čez dan pa odletita proti reki Muri, kjer si iščeta hrano.

sreda, 11. marec 2015 ob 13:31

Nova zmaga atletskega veterana iz Radencev na mednarodni sceni

Med 320 atleti, ki so tekmovali na Odprtem atletskem prvenstvu Madžarske v Budimpešti, je bilo tudi sedem slovenskih atletov. Ponovno je bil odličen Zdravko Mauko-Magi, član ŠD Radenci, sicer doma iz Melov, profesor športa na OŠ Radenci. Zmagal je v teku na 800 m, njegov rezultat 2:34:90 pa je tudi novi državni rekord v kategoriji M 55.

sreda, 11. marec 2015 ob 11:25

Občutenje svetlobe in barve Danile Krpič

Vgaleriji Knjižnice Cirila Kosmača v Tolminu so minuli petek, 6.marca, odprli razstavo slikarskih del članice Likovnega društvaGornja Radgona DanileKrpič izČernelavec pri Murski Soboti.

sreda, 11. marec 2015 ob 10:17

V trčenju tovornega in osebnega vozila, umrl voznik

V sredo, 11. marca, okoli 8. ure, je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je v kraju Žabjak, na regionalni cesti Ptuj - Lenart pripetila prometna nesreča, v kateri sta udeležena osebno in tovorno vozilo. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti.

sreda, 11. marec 2015 ob 09:29