Blagoslovili portret dobrotnika Marijanišča v Veržeju dr. Ernesta Frumna

Ob 10. obletnici Zavoda Marianum Veržej je Salezijanska skupnost Veržej v petek, 13. marca, pripravila Kovačičev večer, na katerem so med drugim v Marijanišču v Veržeju blagoslovili portret velikega dobrotnika obnove Marijanišča v Veržeju, nekdanjemu gojencu Salezijanskega dijaškega doma Martinišče v Murski Soboti dr. Ernesta Frumna.

sobota, 14. marec 2015 ob 20:46

Z osebnim vozilom v drevo

V soboto, 14. marca, nekaj pred 16. uro, je osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo izven naselja Zagajski Vrh pri Gornji Radgoni. Ukleščeno osebo so s tehničnim posegom rešili gasilci PGD Gornja Radgona, ki so odklopili akumulator na vozilu ter posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom.

sobota, 14. marec 2015 ob 19:10

S Čistim veseljem na pomoč otrokom v stiski

Akcija Čisto veselje združuje humanitarno in ekološko noto. Poleg osveščanja o pomenu ločenega zbiranja odpadkov opozarja tudi na težave otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz družin v stiski. Prav ti namreč v sklopu organiziranih prostočasnih dejavnosti potrebujejo dodatnega spremljevalca, katerega stroške običajno krijejo starši sami. Za družine v stiski to predstavlja nepremostljivo oviro, zato so ti otroci mnogokrat prikrajšani za preživljanje prostega časa z vrstniki ...

sobota, 14. marec 2015 ob 08:22

Župan MO Murska Sobota postal novi doktor znanosti

Nekdanji šef slovenske kriminalistične policije je čas od upokojitve do »prekvalifikacije« v politika, izkoristil za pripravo doktorske disertacije. Aleksander Jevšek, od lanskih lokalnih volitev župan Občine Murska Sobota, je že lani aprila, torej skoraj pred enim letom, na Fakulteti za varnostne vede v Mariboru, uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo na temo: Kriminalistična postmortalna diagnostika v konceptu prenove mrliškopregledne službe, akademski doktorski naslov ...

petek, 13. marec 2015 ob 20:03

Po reki Ščavnici so zaplavale ladjice in gregorčki

Pred leti so se v Turistično kulturnem društvu Mak Pristava pri Ljutomeru zavzemali za čisto reko Ščavnico, ki teče skozi to prleško vasico do Gibine in naprej v reko Muro. Vrsto let je bila voda reke Ščavnice onesnažena, predvsem zaradi tega, ker so v vodo v mestu Ljutomer spuščali najrazličnejše odpadne vode. Potem pa ko se je zgradila čistilna naprava v mestu Ljutomer, od takrat je voda v reki Ščavnici kristalno čista, v njej pa tudi plavajo najrazličnejše ribe.

petek, 13. marec 2015 ob 13:51

Ob 20-letnici MCP, Ljutomer obiskal direktor Urada za mladino Peter Debeljak

V četrtek, 23. marca, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, sprejela direktorja Urada Republike Slovenije za mladino mag. Petra Debeljaka, ki je Ljutomer obiskal ob 20-letnici delovanja Mladinskega centra Prlekije (MCP).

petek, 13. marec 2015 ob 13:33

Odslužen televizor odložil kar ob cesti

Kot vsako leto, tudi letos lahko ob prebujanju narave ob gozdnih cestah, pešpoteh in drugih površinah v naravi, zasledimo poleg cvetočih zvončkov, kupe smeti. Tako smo v minulih dneh na cesti, ki pelje v Železne Dveri ob cesti zasledili, da je nekdo kar na robu gozda odložil odslužen televizor in vrečko z različnimi smetmi.

petek, 13. marec 2015 ob 09:363

Lani so trte posadili, letos so jih obrezali

V P&F Jeruzalem Ormož so lani aprila na terasah vinograda ob Zidanici Malek izvedli zgodovinski dogodek, ko so prvič javno obnovili vinograd z 31.000 trtami. Pri sajenju novega vinograda so sodelovali številni predstavniki podjetij in znani Slovenci, ki so si pri največjem slovenskem vinarju posadili svoje vinske trte sorte šipon, letos pa je bilo na vrsti naslednje najpomembnejše delo v vinogradu - rez vinske trte.

četrtek, 12. marec 2015 ob 19:00

Razpadajoče truplo je pripadalo Avstrijki, ki je storila samomor z utopitvijo

V rokavu reke Mure, izven naselja Benica pri Lendavi je bilo 31.1.2015 najdeno žensko truplo v razpadajočem stanju. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so na podlagi DNK analiz in sodelovanja z avstrijskimi varnostnimi organi ugotovili, da gre za pogrešano 58-letno avstrijsko državljanko, ki je 3.12.2014 v večernih urah v kraju Bad Radkersburg storila samomor z utopitvijo v reki Muri.

četrtek, 12. marec 2015 ob 13:37

Srečanje s pisateljico, ki piše o ljubezni

Na»Dan 40 mučencev« je za branje svoje knjige »Zakaj si zameprepovedana ?« v torek, 10. marca popoldne, navduševala zbrane vpredprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci,VeronikaFermevc Ban iz Slovenske Bistrice. Knjigo in pisateljico je v uvodu predstavilaZlatkaMurtić,potem pa je »glavno besedo« imela prav avtorica.

četrtek, 12. marec 2015 ob 09:17