25. Fašenk v Lotmerki na trg privabil veliko množico maškar

Na pustno nedeljo je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala tradicionalna pustna povorka, Fašenk v Lotmerki, ki ga organizira Turistično društvo Ljutomer. Letošnji fašenk je bil že 25. po vrsti, obiskovalci pa so v lepem sončnem vremenu napolnili trg.

nedelja, 15. februar 2015 ob 18:52

Četrti rojstni dan mariborskega Doma pod gorco

V petek, 13. februarja, so v mariborskem Domu pod gorco slavili četrti rojstni dan tega doma za starejše občane. S pričetkom ob 10. uri dopoldne so pripravili in izvedli bogato kulturno prireditev, ki so se je poleg stanovalk in stanovalcev ter njihovih svojcev udeležili številni gostje, med njimi župan Mestne občine Maribor dr. AndrejFištravec, podžupanja Jelka Černivec ter kot posebni gost pevec Lado Leskovar.

nedelja, 15. februar 2015 ob 16:14

Maske rajale na PŠK Pustovanju

Ekipa Prleškega študentskega kluba je v sodelovanju z diskoteko Oxygen na pustno soboto pripravila žur v pustnih maskah. Najboljšim skupinskim in posameznim maskam so podelili tudi nagrade.

nedelja, 15. februar 2015 ob 15:51

Oliver Dragojević zapel zaljubljencem

Tako kot lani, je tudi letos ob dnevu zaljubljencev, v Ljutomeru prepeval Oliver Dragojević, ki je skupaj s svojo spremljevalno skupino Dupini, vsem pričaral lep Valentinov večer. Koncert je bil v športni dvorani ŠIC, ki je bila polna.

nedelja, 15. februar 2015 ob 12:461

Glasbeni večer na Cvenu poln poezije, glasbe in ljubezni

V petek, 13.2.2015, smo na Cvenu v Zadružnem domu pripravili prav poseben večer, kjer se je prepletala poezija, glasba in ljubezen. Za poezijo je poskrbela naša Olga Majcen, zapel nam je otroški pevski zbor glasbene šole Murska Sobota pod vodstvom naše domačinke Felicite Heric Taškov, katera je bila tudi osrednja gostja večera. Pod njenim vodstvom so zaigrale odlične flavtistke glasbene šole Murska Sobota, Maja Gabor, Lara Pajnhart in Alja Berendijaš. Zbor, mlade flavtistke in Felicito ...

sobota, 14. februar 2015 ob 13:46

Slovenija na petem mestu v Evropi po porabi alkohola na leto

Pred kratkim se je v Ljubljani v organizaciji Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter World Health Organization odvijala tretja nacionalna konferenca o alkoholni politiki z osrednjim nazivom »Zmanjšajmo breme alkohola v Sloveniji!«

sobota, 14. februar 2015 ob 10:05

Ulice Ptuja zavzeli pustni zombiji

V petek je prvič v zgodovini kurentovanja ptujske ulice in trge zasedla večerna tematska povorka. Okrog 1.000 obiskovalcev se je zabavalo ob predstavitvi zombijev, ki so se na pot do osrednjega prizorišča ptujske pustne tržnice, podali izpred Furstove hiše. Najboljšim zombijem so bile podeljene tudi nagrade: najlepši zombi je domov odnesel prenosni računalnik v vrednosti 1.100 evrov, 15 najzanimivejših zombijev so razveselili z celodnevnimi vstopi v termalni park Term Ptuj, 5 najbolj sre ...

sobota, 14. februar 2015 ob 09:48

Zagorelo v Mali Nedelji in Grabonošu

V četrtek, 12. februarja, okoli 22. ure, so v Mali Nedelji zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mala Nedelja in PGD Ljutomer so požar, ki se je razširil na del lesene konstrukcije in izolacijo okrog dimnika, pogasili. Prezračili so prostore in s termo kamero pregledali prostor okrog dimnika.

petek, 13. februar 2015 ob 22:13

Slikarska razstava Tatjane Mijatović

Ob dnevu Centra vojaških šol slovenske vojske v Kadetnici v Mariboru so te dni odprli razstavo slik slikarke Tatjane Mijatović iz Radencev. Avtorica je javnosti predstavila likovna dela, katere je na otvoritvi predstavil akademski slikar Domen Kotnik, pripadnik slovenske vojske.

petek, 13. februar 2015 ob 19:42

Valentinovo druženje na OŠ Mala Nedelja

V okviru projekta Zdrava šola smo na OŠ Mala Nedelja v četrtek, 12. 2., pripravili enourno valentinovo druženje. Cilj tega druženja je bil, da se učenci nižjih in višjih razredov bolje spoznajo ter krepijo pozitivne medsebojne odnose.

petek, 13. februar 2015 ob 19:31