Prireditev za starše ob materinskem dnevu v vrtcu Križevci

V vrtcu Križevci smo se v prvi polovici meseca marca pripravljali na naš nastop za starše, ki smo ga izvedli ob materinskem dnevu in ga zelo uspešno zaključili v našem kulturnem domu. Ker je bil ta mesec zaznamovan s praznovanjem staršev, smo v vrtec prinesli fotografije svojih družin. Na to temo smo se pogovarjali, izdelali družinska drevesa, preštevali člane družine in še. Ob koncu meseca smo ustvarjali za mamice. Izdelki so nastajal nekoliko dlje časa, nekateri so ga izdelali celo ...

sreda, 25. marec 2015 ob 13:08

Jeruzalem Ormož v Planici

V dolini pod Poncami je več kot uspešno minil še en slovenski športni praznik. Medtem ko so naši orli navduševali s svojimi rezultati, je P&F Jeruzalem Ormož kot ekskluzivni sponzor za bela mirna vina navduševal z izborom iz linije Gomila in obenem promoviral kultivirano uživanje vina.

sreda, 25. marec 2015 ob 13:02

Posebne voščilnice za posebne osebe – za naše drage matere

V okviru ustvarjalni delavnic, ki so potekale vsakodnevno v prejšnjem tednu v prostorih Mladinskega centra Prlekije na Sp. Kamenščaku, so udeleženci izdelovali lastne, unikatne voščilnice namenjene mamam kot darilo in skromna pozornost ob materinskem dnevu.

sreda, 25. marec 2015 ob 12:48

Proračun za leto 2015 sprejet v drugem branju

Glavnatočka 4. seje, ki je potekala 24. marca popoldne v sejni sobi hotelaIzvir v Radencih, je bila 2. obravnava proračuna Občine Radenci zaleto 2015. V javni razpravi je bilo podanih pet pobud za spremembe,med temi je župan JanezRihtarič podprl dve: 40.000,00 evrov se nameni gasilcem za nakup avtocisterne,Zavodu za turizem in šport Radenci pa se odobri lizing za traktor vvišini 1.100,00 evrov. Soglasno pa sta bila sprejeta tudi dvaamandmaja: nakup zemljišča velikosti 21 arov ter izgradnjanadstre ...

sreda, 25. marec 2015 ob 12:21

Petrol Geoterm trdi, da so prijave bile lažne, CI Ustavimo Fracking prosi medije, naj se ne pustijo zavajati

V torek, 24. marca, je podjetje Petrol Geoterm v javnost poslalo uradno sporočilo o domnevnem uhajanju plina in domnevnih drugih nepravilnostih na Petišovskem polju. V sporočilu navajajo, da so raziskave pokazale, da so bile prijave lažne in da ni bilo ugotovljenih nepravilnosti. Na to sporočilo pa se je odzvala Civilna iniciativa Ustavimo fracking v Sloveniji, v katerem navajajo da rezultati analiz potrjujejo kontaminiranost zemlje zaradi uhajanja plina ter medije prosijo, naj se ne pustijo ...

sreda, 25. marec 2015 ob 11:13

Deset nagrad za stanovalke in stanovalce

Predzadnjitorek v marcu so po 9. uri gospodinje in medicinske sestre vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, s posamičnih domskihoddelkov privedle in pripeljale stanovalke in stanovalce doma vvečnamenski dnevni prostor oziroma domsko restavracijo. Tam jih ježe čakala velika oglasna tombolska tabla s sto neoznačenimištevilkami, pa tudi simbolična darilca so že bila pripravljena.Vsak je prejel tombolsko karto in barvni svinčnik za označevanjeizžrebanih številk in ob 9.30 se je pri ...

sreda, 25. marec 2015 ob 09:48

Ljutomer spomladanski del sezone začel z zmago

Z nekaj spremembami v ekipi in po odhodu trenerja, so nogometaši Avto Rajh Ljutomer pripravljalne tekme odigrali kot treba in tako drugi del sezone na prvi tekmi 14. kroga 3. slovenske nogometne lige - vzhod, odnesli iz Črenšovcev 3 točke.

sreda, 25. marec 2015 ob 09:24

Čreva in kože prašičev na pokopališču

Dobrotnik in kandidat za predsednika Republike Slovenije Ivan Kramberger, akademik dr. Anton Trstenjak, sta znani osebnosti, ki prihajata iz nekoliko odmaknjenega, pa zato toliko bolj mirnega, čudovitega kraja, iz Negove. Še po čem drugem je ta kraj v občini Gornja Radgona poznan skorajda vsakemu Slovencu, pa tudi mnogim izven meja Slovenije.

sreda, 25. marec 2015 ob 08:56

Na pomurski avtocesti vozil 198 km/h

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so 20.3.2015 okrog 13. ure, na avtocesti izven naselja Turnišče v smeri Maribora med izvajanjem meritev hitrosti zaustavili 25-letnega državljana Romunije. Voznik osebnega avtomobila VW je vozil s hitrostjo 198 km/h, kljub temu, da je hitrost omejena na 110 km/h.

sreda, 25. marec 2015 ob 08:45

EKOdan na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) tudi letos sodeluje v projektu Pozor(!)ni za okolje, ki ga organizira podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires. Tako je v torek, 24. marca, na GFML potekal EKOdan, kjer sta bili organizirani zbiralna in čistilna akcija.

torek, 24. marec 2015 ob 18:26