20-letnica MPZ Društva vinogradnikov Goričko

Letos Moški pevski zbor Društva vinogradnikov Goričko letos praznuje 20-letnico svojega delovanja. Na pobudo pevcev in članov Društva vinogradnikov je bil zbor ustanovljen leta 1995 in večina pevcev je ostala zvesta prepevanju in obstoju ter delovanju zbora vse do danes.

sobota, 11. april 2015 ob 07:49

Pletenje košaric v društvu RAST

V ponedeljek, 30. 3. 2015, je društvo RAST za svoje člane organiziralo sprostitveno delavnico – pletenje košaric. Delavnica je potekala v prostorih OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

petek, 10. april 2015 ob 18:54

Največ točk je prejela salama Irene in Štefana Pavlinjeka

Dvanajst od petnajstih članov Pomurskega omizja Slovenskega viteškega reda, se je v sredo, 8. aprila, v Anini kleti v Aženskem vrhu, zbralo na zanimivi enološki in kulinarični prireditvi, »1. Viteški salamijadi«.

petek, 10. april 2015 ob 18:39

Seksi večerja kot popestritev spolnosti

Kot vsako leto je tudi letos Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sklopu projekta poimenovanega Seksoslovje pripravila zanimiv in erotično obarvan ter začinjen večer. Kot je že običajno v Mariboru tovrstni dogodki pritegnejo zelo veliko zanimanja in pozornosti. Nič kaj drugače ni bilo letos, ko je bila dvorana na Štuku spet nabito polna. Dogodek je brezplačen in je namenjen širši javnosti z namenom izobraževanja in osveščanja širše javnosti o temah povezanih s spolnostjo ...

petek, 10. april 2015 ob 13:03

Dražba plemenskih telic lisaste pasme v Gornji Radgoni

Zveza društev rejcev govedi lisaste pasme je v sodelovanju s Pomurskim sejmom in strokovnimi službami v četrtek, 9. aprila, na maneži sejmišča v Gornji Radgoni, organizirala »Dražbo plemenskih telic lisaste pasme«.

petek, 10. april 2015 ob 12:46

Podarjamo prijavnino za Oviratlon Murska Sobota

Premierni oviratlon v Murski Soboti, ki bo 2. maja, je vse bliže! Prepričani smo, da se nanj že pridno pripravljate. Da bo vaša motivacija za soočenje z ovirami še večja, vam ponujamo možnost za brezplačno prijavnino.

petek, 10. april 2015 ob 09:08

Kandidati, ki so letos opravljali Nemško jezikovno diplomo na GFML, so se odrezali odlično

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je ena redkih srednjih šol, ki ponuja priprave na Nemško jezikovno diplomo kot izbirni predmet v drugem in tretjem letniku. S tem so dijakom omogočene dodatne ure nemščine znotraj običajnega urnika, torej v dopoldanskem času. Letos je že četrta generacija dijakov GFML opravljala izpit za Nemško jezikovno diplomo druge stopnje (DSD II, stopnja B2–C1).

četrtek, 9. april 2015 ob 20:47

Sejem LOV in NATURO bosta od 17. do 19. aprila

Na tiskovni konferenci v Gornji Radgoni, so predstavili dva sejma, ki bosta sprejela obiskovalce v času od 17. do 19. aprila. Predsednik Uprave pomurskega sejma mag. Janez Erjavec, projektni vodja Mateja Jaklič,  predsednik Lovske zveze Slovenije Srečko Krope, Milan Berlot iz Ribiške zveze Slovenije in predstavnik Centra za promocijo športnega ribolova in ribiškega turizma Stane Omerzu, so podrobneje spregovorili o 9. mednarodnem sejmu lova in ribolova LOV in sejma NATURO, ter predstavili ...

četrtek, 9. april 2015 ob 20:37

V nedeljo bodo v Ljutomeru zapeli pevski zbori

V nedeljo, 12. aprila, s pričetkom ob 18. uri, bo v Domu kulture Ljutomer, potekalo Srečanje odraslih zborov, oktetov in malih pevskih skupin iz občin Ljutomer, Veržej. Razkrižje.

četrtek, 9. april 2015 ob 18:02

Na vaški tržnici tudi izbor naj-špricarja

Po slabih, vetrovnih in hladnih dnevih je za konec tega tedna napovedano izboljšanje, s precejšnjo otoplitvijo oziroma soncem. Tako bo kar pravšenj dan za tradicionalno vaško tržnico Zavoda za turizem in šport v Radencih.

četrtek, 9. april 2015 ob 16:59