Obetavna generacija igralcev malega nogometa v Ljutomeru

Verjetno ni Prleka, ki ne bi kdaj slišal za ime Meteorplast, v nogometnih krogih pa je to ime poznano širom Slovenije. Ekipa KMN Meteorplast obstaja že okoli 30 let, ko so se okrog leta 1986, nadebudni nogometaši zbrali na igrišču "za Partizanom", skozi vsa obdobja pa se je menjalo veliko igralcev, ki so nosili ta dres.

petek, 27. februar 2015 ob 09:123

Svetniki so potrdili Odlok o proračunu občine Sv. Jurij ob Ščavnici za leto 2015

Osrednja točka 4. seje Občinskega sveta občine Sv. Jurij ob Ščavnici, v sredo, 25. februarja, je bila Obravnava in sprejem Odloka proračuna za leto 2015. Kot se je nakazovalo že v razpravi o predlogu proračuna na 3. seji OS, so župan Miroslav Petrovič in svetniki, k predlogu proračuna podali kar nekaj amandmajev.

četrtek, 26. februar 2015 ob 18:01

V Čentibi prijavili uhajanje plina, do česar pa naj ne bi prišlo

V četrtek, 26. februarja, okrog osme ure zjutraj, je Uprava RS za zaščito in reševanje poročala, da v Čentibi, v zaselku Zatak, iz zemlje uhaja plin. Na kraj dogodka so nemudoma prispeli policisti, kriminalisti, gasilci, vodstvo plinske postaje in varnostni inženir podjetja Nafta Lendava.

četrtek, 26. februar 2015 ob 13:32

Na veliki beli cesti...

VGrajski dvorani v Murski Soboti je bila v sredo, 25. februarja,slovesnost ob 100-letnici akademika dr. AntonaVratuše.Svojemu častnemu občanu sta jo skupaj pripravili Mestna ObčinaMurska Sobota in Občina Grad ter ob njiju Ustanova dr. Šiftarjevafundacija.

četrtek, 26. februar 2015 ob 13:01

Zdravko Mauko na Balkanskem prvenstvu osvojil štiri odličja

V Istanbulu je bilo končano Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane, kjer je nastopilo več kot 500 atletov iz devetih držav. Slovenijo je zastopalo 21 atletov in 8 atletinj.

sreda, 25. februar 2015 ob 20:17

Odpira se prva makedonska restavracija v severovzhodni Sloveniji

V sredo, 25. februarja, so v Mariboru na Tyrševi 3 predstavili tipično makedonsko restavracijo z imenom Furna. Iz imena je razvidno, da bodo kulinarična razvajanja izhajala iz sončne Makedonije, dežele, poznane po okusnih tradicionalnih jedeh, pripravljene iz peči – furne. Furna je ne samo prva makedonska restavracija v Mariboru, temveč tudi v severovzhodni Sloveniji. Furna bo za javnost odprta od četrtka, 26. februarja.

sreda, 25. februar 2015 ob 18:11

Salezijanci pod svoje varstvo sprejeli razstavo »K Mariji Pomagaj na Brezje«

V Puščenjakovi dvorani Centra domače in umetnostne obrti v Veržeju, ki deluje pod okriljem Salezijanskega zavoda Marianum Veržej se skozi leto marsikaj dogaja, predvsem pa je ta dvorana namenjena za priložnostne razstave z versko ali kako podobno vsebino.

sreda, 25. februar 2015 ob 17:09

Romanje v Međugorje

Turistična agencija Dejana Dvoršaka iz Lomanoš, tudi letos vabi na tridnevno potepanje po Republiki Hrvaški ter Bosni in Hercegovini, z glavnim ciljem, obiskom romarskega kraja Međugorja, s počastitvijo  Marije Kraljice Miru. Romanje - izlet, ki vsako leto še tako navduši romarje iz župnije Gornja Radgona in okoliških krajev bo letos izveden od petka 12. do nedelja 14. junija.

sreda, 25. februar 2015 ob 16:50

Čisto veselje - z zbiranjem odpadnih materialov na pomoč otrokom iz socialno šibkih družin

Med 16. in 21. marcem 2015 bo na zbirnih mestih po vsej Sloveniji potekala akcija Čisto veselje, namenjena zbiranju odpadnega materiala s humanitarno noto. Z akcijo organizatorji želijo poleg ozaveščanja o pomenu zbiranja in ločevanja odpadnih materialov, državljanom omogočiti tudi, da po svojih zmožnostih doprinesejo k boljšemu jutri za otroke v stiski in med ljudmi širiti zavest o solidarnosti. Ves nabran odpadni material bo ovrednoten, izkupiček pa namenjen za počitnice otrok s č ...

sreda, 25. februar 2015 ob 10:09

Stranka Mira Cerarja se bo preimenovala v Stranko modernega centra

Predsednik Stranke Mira Cerarja (SMC), dr. Miro Cerar je na tiskovni konferenci predstavil novo ime stranke, ki ga bo svet stranke predlagal kongresu v potrditev. Stranka se bo imenovala SMC – stranka modernega centra.

torek, 24. februar 2015 ob 18:28