V Pristavi pripravili 3. velikonočno razstavo

TKD Mak Pristava je pripravilo 3. velikonočno razstavo, ki so si jo obiskovalci lahko ogledali v soboto in nedeljo. Na razstavi so prevladovala predvsem ročna dela, kot so razni prti in prtički, velikonočna jajca: obarvana, obkvačkana, izpihana..., velikonočne jedi, košare, kvačkani izdelki itd.

ponedeljek, 6. april 2015 ob 20:12

Velikonočni blagoslov v Ljutomeru

Na veliko soboto zgodaj zjutraj duhovniki blagoslavljajo velikonočni ogenj in vodo, s katerima verniki pokadijo in pokropijo domove. Kjer še kurijo na trda goriva, gospodinje na ognju, ki ga zanetijo z blagoslovljenim velikonočnim ognjem, pripravljajo velikonočne dobrote. Velika sobota je sicer dan celodnevnega čaščenja Jezusa v Božjem grobu, kamor je bil prenesen na veliki petek.

ponedeljek, 6. april 2015 ob 14:26

Blagoslov velikonočnih jedi na Moti

V času velikonočne sobote je v župniji Ljutomer potekal celodnevni blagoslov velikonočnih jedi. Tudi na Moti je bilo veselo in sproščeno, saj so verniki h blagoslovu od doma prinesli jedi, katere je pri vaški kapeli blagoslovil domači župnik Andrej Zrim, ki je v svojem nagovoru poudaril pomen velikonočnih praznikov, posebej še velikonočnega žegnja. Po blagoslovu jedi je župnik otrokom in veroučencem podaril sladkarije.

ponedeljek, 6. april 2015 ob 14:03

Ponovno je oživela kmečko-ekološka tržnica na nekdanjem mejnem prehodu v Gornji Radgoni

Prvi aprilski vikend so lokalni pridelovalci zdrave domače hrane in doma narejenih izdelkov, razveselili domačine ter sosede iz Pomurja in Štajerske, pa tudi iz sosednje Avstrije. Na nekdanjem mejnem prehodu v Gornji Radgoni je namreč ponovno zaživela kmečko-ekološka tržnica, katero je že v lanskem letu pripravljalo Turistično, kulturno, glasbeno in ekološko društvo Kopriva Gornja Radgona.

ponedeljek, 6. april 2015 ob 10:39

V Ilovcih prišlo do eksplozije kurilne peči

V nedeljo, 5. aprila, okoli 20.15, je v Ilovcih prišlo do eksplozije kurilne peči v stanovansjki hiši, pri čemer je bil lastnik lažje poškodovan, reševalci ZD Ljutomer pa so ga odpeljali v bolnišnico.

nedelja, 5. april 2015 ob 21:35

Pet žog v mreži Veržeja na gostovanju pri Dobu

Farmtech Veržej in Roltek Dob sta se ponovno srečala v 19. krogu 2. SNL. Prejšnji teden so Dobljani gostovali v Veržeju in izgubili z 1:0, tokrat pa je Veržej gostoval pri Dobu, katerim je "revanša" več kot uspela, saj so Veržence odpravili s "petardo".

nedelja, 5. april 2015 ob 16:00

Tudi likovniki bodo pomagali Denisu

Pomoči Denisu Krambergerju, ki ga je prizadela težka bolezen, se poleg številnih posameznikov in društev širom Slovenije in tudi čez meje, pridružujejo tudi likovniki z dobrodelno akcijo prodaje svoji del, katerih izkupiček bo v celoti namenjen Denisu.

nedelja, 5. april 2015 ob 12:52

V cerkvi in vaških verskih znamenjih so opravili blagoslov velikonočnih jedi

Tudi v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni ohranjajo tradicijo blagoslova velikonočnih jedi. Blagoslov, žegnanje ali žegen velikonočnih jedi, je potekal na praznično veliko soboto pri 14. verskih znamenjih (križi in kapelice) po vaseh in v župnijski cerkvi v Gornji Radgoni. Blagoslov po vaseh sta opravila duhovnika mag. David Kraner sicer domačin iz Ivanjševcev, ki študira v Rimu in radgonski duhovni pomočnik Marjan Pučko, v župnijski cerkvi pa župnik Franc Hozjan.

nedelja, 5. april 2015 ob 08:58

Velikonočno pokanje na Sp. Kamenščaku

Velikonočno pokanje in kurjenje kresa na Sp. Kamenščaku oz. kot je nekoč bilo znano "pokanje na Vili" ima dolgoletno tradicijo, kjer se je pred desetletji zbiralo veliko ljudi na ploščadi z naftno vrtino, pokalo pa je tudi na vsakem drugem bregu v bližini.

nedelja, 5. april 2015 ob 08:30

V Šalincih ob velikonočnih praznikih poka že 37 let

V kraju Šalinci so se mladi skupaj s starejšimi vaščani iz krajevne skupnosti Krištanci, Šalinci, Grlava, kot vsako leto, tudi letos zbrali na velikonočnem pokanju z bojlerji. Kot pravijo v Šalincih, ki so že vešči in pravi mojstri pri velikonočnem pokanju s karbidom ima ta tradicija že dolgo zgodovino, letos že 37 let.

nedelja, 5. april 2015 ob 07:48