Mladi športni plezalci so se pomerili na umetni steni

V okviru Planinskega društva Ljutomer deluje športna plezalna sekcija za šolsko mladino. Za organizacijo skrbi Sašo Žuman, član UO PD Ljutomer, za učenje plezanja na umetni plezalni steni v dvorani ŠIC v Ljutomeru pa sta odgovorna športna plezalca Jan Filipič in Jošt Slavič.

ponedeljek, 13. april 2015 ob 17:57

Dravska kolesarska pot med Dravogradom in Središčem ob Dravi

Na mednarodni dan zdravja, 7. aprila, so v Zavodu za turizem Maribor -  Pohorje pripravili javno predstavitev magistrske naloge "Prostorska umestitev Dravske kolesarske poti med Dravogradom in Središčem ob Dravi", ki jo je izdelal Uroš Rozman iz Regionalne razvojne agencije za Koroško in za katero je prejel tudi Univerzitetno Prešernovo nagrado. Predstavitev je potekala v Drava centru na Limbuškem nabrežju 2, primeru dobre prakse takšnih ponudnikov ob reki Dravi.

ponedeljek, 13. april 2015 ob 15:12

Čebelarji urejali svoj kotiček ob šoli

V soboto se je zbrala tudi peščica čebelarjev in prispevala tudi svoj delež k pohvalni akciji čiščenja in urejanja okolice Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru. Očistili smo okolico čebelnjaka, ki je naš dom in istočasno tudi šolski učni čebelnjak, kjer učenci pridobijo znanje o delu in življenju teh marljivih živalic.

ponedeljek, 13. april 2015 ob 14:33

Veličasten sprejem novega svetovnega prvaka v Gabrniku

Središče male obcestne vasice Gabrnik v občini Juršinci, so v čudovitem zgodnjem nedeljskem popoldnevu, napolnili številni ljubitelji športa, predvsem boksa. Prišli so od blizu in daleč, vseh starosti, od najmlajših, do takšnih, ki si pri hoji že morajo pomagati s palico. Vsi pa so prišli z eno željo, od blizu videti svojega junaka, Dejana Zavca, klenega Haložana, katerega so vaščani Gabrnika in občani občine Juršinci, zaradi njegove skromnosti, poštenosti, pristnosti in preprostosti ...

nedelja, 12. april 2015 ob 21:19

Pri Mali Nedelji se je zgodil že tradicionalni 9. Dan prijateljstva

V organizaciji vrtca Mala Nedelja je sončen aprilski petkov dan pri Mali Nedelji spet združil kar lepo število otrok iz vrtcev Mala Nedelja, Cezanjevci, Stara cesta, Ljutomer, Stročja vas, Cven, Razkrižje, Križevci in Veržej.

nedelja, 12. april 2015 ob 16:35

Za motoriste v Ljutomeru pripravili preventivni projekt varne vožnje

PU Murska Sobota je v sodelovanju s podjetjem Avto Krka POM d.o.o. iz Ljutomera in Zdravstvenim domom Ljutomer v nedeljo, 12. aprila, pred stavbo Tehničnih pregledov v Ljutomeru, pripravila preventivni projekt z naslovom »3. varna vožnja za motoriste«.

nedelja, 12. april 2015 ob 15:24

Mladi Pomurci osvojili prvo mesto občinstva in tretje mesto žirije na festivalu v Žamencih

V sklopu prireditve Poletju naproti, ki je ta konec tedna potekal v Žamencih pri Ptuju, so pripravili tudi 2. Festival za naj mladi ansambel poletja 2015, kjer je nastopilo 13 mladih ansamblov iz vseh koncev Slovenije.

nedelja, 12. april 2015 ob 13:37

Veržej tokrat premagal Triglav

V 20. krogu 2. SNL, sta se ponovno srečala Farmtech Veržej in Triglav Kranj, ki sta tekmo na Čistini v Veržeju odigrala že za uvod v spomladanski del. Takrat je Triglav slavil z 2:0, tokrat pa je dogajanje na igrišču bilo precej drugačno in Veržej je zasluženo zmagal z 2:1.

nedelja, 12. april 2015 ob 08:53

Vaška tržnica in »Radenski špricar 2015«

Po slabih, vetrovnih in hladnih dnevih se je konec tega tedna prikazalo toplo sonce in v soboto, 11. aprila, je bil »ta pravi« dopoldan za tradicionalno vaško tržnico Zavoda za turizem in šport v Radencih, kot tudi za istočasni 4. izbor za laskavi naslov »Radenski špricar 2015«.

sobota, 11. april 2015 ob 19:491

Evald Flisar sanj doslej ni barvno označil

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, ki jo kot predsednik vodi Ernest Ebenšpanger, je v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti v prostorih tega hrama kulture pripravila tradicionalni Vanekov večer. V okviru tega dogodka je bila 9. aprila zvečer odprta razstava z naslovom »Literarna ustvarjalnost EvaldaFlisarja« (razstava bo na ogled do 30. aprila) ter pogovor z najbolj prevajanim slovenskim avtorjem, 70-letnim Evaldom Flisarjem.

sobota, 11. april 2015 ob 09:42