Tovornjakarji – carji prleških cest in cest nasploh

Pa sem se lotil tudi te težave naših cest. Že dolgo me moti popolna aroganca voznikov tovornjakov in njihovo nespoštovanje predpisov in izkazovanje moči na vsakem koraku. Še najmanj je to, da parkirajo kjer se jim zljubi (parkirišča za osebna vozila, ob trgovskih centrih, avtobusnih postajališčih, privatnih zemljiščih), huje je to, da ne spoštujejo nikakršnih oznak, ki promet omejujejo ali celo prepovedujejo.

ponedeljek, 4. maj 2015 ob 09:535

Mednarodno Florjanovo praznovanje na Razkrižju

V obmejni župniji Razkrižje gasilsko društvo Razkrižje deluje že vrsto let, ki predvsem skrbi za požarno varnost v teh obmejnih krajih s sosednjo državno Hrvaško. Gasilci iz PGD Razkrižje pa že vrsto let krepijo prijateljske vezi z gasilci iz sosednje države Hrvaške z gasilskim društvom Štrigova, kajti nikoli se ne ve, kdaj se bo oglasil rdeči petelin na slovenski ali hrvaški strani.

ponedeljek, 4. maj 2015 ob 08:33

V župniji Mala Nedelja sprejeli nove člane župnijskega pastoralnega sveta

V murskosoboški škofiji je pred kratkim po vseh župnijah potekal izbor za nove člane župnijskega pastoralnega sveta. Tudi v župniji Mala Nedelja so verniki zbrali svoje člane, ki bodo poslej pomagali domačemu župniku pri nalogah na pastoralnem in drugem področju.

ponedeljek, 4. maj 2015 ob 08:22

Osrednja prireditev ob prazniku Občine Rogašovci

Obletošnjem 16. občinskem prazniku Občine Rogašovci je osrednjaprireditev bila v nedeljo, 26. aprila, v posebnem prireditvenemšotoru na asfaltiranem športnem igrišču Osnovne šole SvetiJurij. Po zapeti Zdravljici, ki so jo izvedli pevke in pevci mešanegapevskega zbora Kulturno turističnega društva Sončnica s Pertoče,je množico obiskovalcev imel nagovoril župan Občine RogašovciEdvardMihalič.Zatorej je kar prav, da spomnimo na praznično pesem tega kraja, kipravi tako: »Odpriteokna ...

ponedeljek, 4. maj 2015 ob 08:16

Lisičji brlog na polju v pšenici med Beltinci in Lipo

V zadnjem času v deželi ob Muri se opaža, da se v naravi giblje veliko lisic, ki iščejo razna zavetja in hrano. Lisice se najraje zadržujejo v gozdovih, na zapuščenih poljih, travnikih. Lisica spada v družino psov in red zveri in je najbolj razširjena po svetu.

nedelja, 3. maj 2015 ob 20:45

Zakonca Šijanec iz Bučečovcev sta dočakala biserno poroko

Med letošnjimi biserno poročenci v župniji svetega Križa na Murskem polju v Križevcih pri Ljutomeru sta tudi zakonca Šijanec iz Bučečovcev, ki sta tokrat že tretjič stopila pred oltar domače župnijske cerkve v Križevcih pri Ljutomeru, kjer sta si ponovno kot pred 60. leti obljubila zakonsko zvestobo.

nedelja, 3. maj 2015 ob 20:24

Florjanova maša v cerkvi Sv. Trojice pri Mali Nedelji

Gasilci in gasilke sektorja Mala Nedelja, ki vključuje PGD Precetinci, Radoslavci in Mala Nedelja, so tudi letošnjo prvo majsko nedeljo, posvetili svojemu patronu in zaščitniku Sv. Florjanu.

nedelja, 3. maj 2015 ob 18:59

Znamenito kresovanje v Gornji Radgoni pritegnilo tudi sosede iz Avstrije

Okrog 2500 ljudi iz cele regije in tudi iz sosednje Avstrije, se je na predvečer 1. maja, udeležilo tradicionalnega kresovanja na TŠC Trate v Gornji Radgoni. Prešernega razpoloženja veseljakov, kakršna je bila velika večina udeležencev, ni zmotilo niti dokaj mrzlo ozračje in rahlo pršenje, kar je opravičilo odločitev organizatorjev, da kjub neobetavni vremenski napovedi, ene največjih prvomajskih manifestacij v tem predelu države, ne odpove.

nedelja, 3. maj 2015 ob 18:17

Mednarodno srečanje vitezov OSMTH na Jeruzalemu

Pred kratkim so se v Dvorcu Jeruzalem zbrali slovenski vitezi Templjarji, skupaj z Vitezi iz sosednjih držav in tudi širše regije. Izmenjali so izkušnje na področju dobrodelnih aktivnosti in razvoju ostalih aktivnosti v Sloveniji. Skupaj z vitezi iz Italije, Hrvaške in Romunije so pregledali že opravljene aktivnosti, ter se dogovorili za nadaljevanje skupnih projektov na področju Slovenije in tudi širše v regiji.

nedelja, 3. maj 2015 ob 17:49

Veržej iz Slovenskih Konjic z zmago

Farmtech Veržej se je v 23. krogu 2. SNL, v soboto, 2. maja, podal v Slovenske Konjice k Dravinji Kostroj ter z golom Davida Vinkoviča v 83. minuti slavil z 1:0. Veržej po nepopolnem krogu zaseda šesto mesto, obstanek v ligi pa so si že zagotovili z zmago prejšnji teden nad Krškim.

nedelja, 3. maj 2015 ob 10:27