35. Lampiončki privabili več tisoč glavo množico

Natanko sedem dni po tem, ko se je zgodil eden največjih dogodkov na Štajerskem - Lampiončki, na ŠTUK-u pripravljajo podoživitev le-teh Ekipa ŠTUK v torek, 19. maja, pripravlja zabavo, ki se bo odvila na več prizoriščih, z živo glasbo, akcijskimi cenami pijač in hišnimi DJ-i. Vstopnine tako kot na Lampiončke ni.

torek, 19. maj 2015 ob 13:02

Tudi DOSOR-jevci na 35. maratonu Treh src

Danpred letošnjim 35. maratonom Treh src v Radencih (v petek, 15. majapopoldne) so bile pred hotelom Radin številne stojnice in med njimitudi stojnica DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ob Zavoduza turizem in šport Radenci. So se pa stanovalke in stanovalciDOSOR-ja, kot tudi nekateri zaposleni, v Kongresni dvorani hotelaRadin udeležili 8. humanitarnega koncerta pod naslovom »Tečem, dapomagam«. Nastopili so učenke in učenci Osnovnih šol Kapela inRadenci, ki obiskujejo ...

torek, 19. maj 2015 ob 12:18

Trčili tovorno in osebno vozilo, pri tem huje telesno poškodovan voznik štirikolesnika

V ponedeljek, 18. maja, okoli 13. ure, se je v Koračicah zgodila prometna nesreča med osebnim in tovornim vozilom ter voznikom štirikolesnika, kjer se je en udeleženec huje telesno poškodoval.

torek, 19. maj 2015 ob 09:11

»Mentorji za mlade in javna učeča se točka«, v projekt se vključuje tudi Občina Ljutomer

Z namenom zapolnitve vrzeli na področju povezovanja izobraževanja in dela z mladimi Life Learning Academia vzpostavlja mentorske programe, s katerimi želijo usposobiti različne predstavnike v organizacijah, da pridobijo naziv mentor. Usposabljanje poteka preko različno oblikovanih seminarjev in delavnic, katere izvajajo priznani zunanji sodelavci iz različnih področij, v njih pa praktično izobražujejo študente in dijake, ki s tem pridobijo kredibilnost za mentoriranje.

torek, 19. maj 2015 ob 08:18

DOSOR pridobil poln certifikat Družini prijazno podjetje

Poleg prve nagrade za družbeno odgovornost v slovenskih podjetjih Horus ter mednarodne nagrade za ženskam prijazno podjetje v letu 2014 je DOSOR tokrat pridobil še poln certifikat Družini prijazno podjetje. Tako podjetje še dodatno potrjuje sloves odgovornega podjetja, ki pri delovanju upošteva pomembnost zaposlenih, stanovalcev ter v svoje aktivnosti vključuje tudi širšo družbo.

ponedeljek, 18. maj 2015 ob 14:37

Ljutomer in Veržej visoko zmagala, v sredo sledi medsebojni obračun

Avto Rajh Ljutomer je v soboto, 16. maja, v 23. krogu 3. SNL - vzhod, doma gostil ekipo Serdica Kl. Šinko ter zmagal s 6:0. Gole za Ljutomer so dosegli Luka Ciglarič, ki je bil uspešen štirikrat, po enkrat pa sta zadela še Primož Munda in Dejan Oletič.

ponedeljek, 18. maj 2015 ob 10:03

Lions klub Ljutomer pripravlja dobrodelno prireditev Umetniki Prlekije za mlade talente

Lions klub Ljutomer vas prijazno vabi na dobrodelno prireditev Umetniki Prlekije za mlade talente, ki bo v petek, 22. maja 2015, ob 19. uri, v Domu kulture Ljutomer.

nedelja, 17. maj 2015 ob 20:44

Projekt PUCH, pecikl in Prlekija finalist Snovalca 2015

Strokovna komisija Banke turističnih priložnosti Slovenije (www.btps.si) je izmed 28 prijav, ki so prispele na poziv Snovalec 2015, izbrala šest finalistov. Ti se bodo 18. maja predstavili komisiji v živo, med najboljše pa bo komisija predvidoma razdelila 15.000 evrov, namenjenih uresničitvi njihovih idej. Med njimi je tudi prleški projekt PUCH, pecikl in Prlekija.

nedelja, 17. maj 2015 ob 18:551

Gasilci Gasilske zveze Juršinci počastili Florjanov praznik

Ob prazniku svetega Florjana, ki je zavetnik gasilcev so se nanj spomnili tudi gasilci iz Gasilske zveze Juršinci v Podravski regiji. Tako kot že nekaj let zapored so se tudi tokat oblekli v svečane gasilske obleke in se v gasilski paradi opravili v župnijsko cerkev sv. Lovrenca v Juršince, k Florjanovi zahvalni sveti maši, katero je daroval za žive in pokojne gasilce župnik Dušan Todorovič, ki se je gasilcem zahvalil, da se vsako leto tako množično udeležijo svete maše, pohvalil je ...

nedelja, 17. maj 2015 ob 18:13

Dan druženja in gibanja vseh generacij – Šport-špas tudi v Ljutomeru

16. maja letos je po vsej Sloveniji potekala že osmič prireditev pod nazivom Šport-špas. Poudarek prireditve je na gibanju (hoja) in druženju različnih generacij. Projekt v slovenskem merilu vodi urednik mladinske oddaje RTV SLO »Šport-špas«, na lokalnem nivoju pa ravnateljica Vrtca Ljutomer Marija Pušenjak. Oddaja si prizadeva ozaveščati otroke, mlade in starejše h kvalitetnemu življenju in oblikovanju zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

nedelja, 17. maj 2015 ob 17:51