Mednarodno srečanje vitezov OSMTH na Jeruzalemu

Pred kratkim so se v Dvorcu Jeruzalem zbrali slovenski vitezi Templjarji, skupaj z Vitezi iz sosednjih držav in tudi širše regije. Izmenjali so izkušnje na področju dobrodelnih aktivnosti in razvoju ostalih aktivnosti v Sloveniji. Skupaj z vitezi iz Italije, Hrvaške in Romunije so pregledali že opravljene aktivnosti, ter se dogovorili za nadaljevanje skupnih projektov na področju Slovenije in tudi širše v regiji.

nedelja, 3. maj 2015 ob 17:49

Veržej iz Slovenskih Konjic z zmago

Farmtech Veržej se je v 23. krogu 2. SNL, v soboto, 2. maja, podal v Slovenske Konjice k Dravinji Kostroj ter z golom Davida Vinkoviča v 83. minuti slavil z 1:0. Veržej po nepopolnem krogu zaseda šesto mesto, obstanek v ligi pa so si že zagotovili z zmago prejšnji teden nad Krškim.

nedelja, 3. maj 2015 ob 10:27

Zapeljete se lahko tudi skozi podvoz na Grlavi

Te dni se lahko že zapeljete tudi skozi podvoz na Grlavi. Promet je trenutno še urejen izmenično enosmerno, saj delavci urejajo še zadnja dela. Pogodba predvideva, da se dela popolnoma zaključijo do 23. junija.

nedelja, 3. maj 2015 ob 08:563

Naši skrivnostni sosedje

Jasmina Kotnik, dipl. biologinja (UN) iz Cvena se je dodobra posvetila raziskati življenje naših skrivnostnih sosedov-netopirjev. Življenje netopirjev so zavita v tančico skrivnosti. Šele ko pade mrak, zaključijo s svojim dnevnim počitkom in se odpravijo na lov za slastnimi žuželkami!

sobota, 2. maj 2015 ob 23:57

Pomurci premagali vse ovire

V soboto, 2. maja, je bil v Pomurju prav poseben dan, saj so se novih izzivov željni tekmovalci podali premagovat ovire na prvem Oviratlonu. Na izziv se jih je prijavilo okoli 380, med katerimi so bili tako fantje, kakor tudi punce. Dogodka so se poleg Pomurcev udeležili tudi tekmovalci iz preostalih krajev v Sloveniji.

sobota, 2. maj 2015 ob 23:32

Ljutomer povedel, nato prejel tri zadetke za sedmi poraz v sezoni

Ekipa Avto Rajh Ljutomer, se je v 21. krogu 3. SNL - vzhod, na domačem igrišču pomerila z ekipo Turnišča ter izgubila z 1:3. Ljutomer je povedel, a so gostje še do konca prvega polčasa prišli do vodstva.

sobota, 2. maj 2015 ob 20:11

Mednarodna razstava in tekmovanje psov nemških ovčarjev v Bakovcih

Kinološko društvo Triglav Mali Bakovci je v soboto, 2. maja, na društvenem vadbišču za pse pripravilo 11. razstavo in tekmovanje nemških ovčarjev. Na razstavo in tekmovanje so prišli številni kinologi, ljubitelji nemškega ovčarja iz domovine in tujine. Rdeča nit je bila, da lastniki nemških ovčarjev pokažejo svoj napredek pri vzreji teh psov.

sobota, 2. maj 2015 ob 18:52

Praznik dela v znamenju motorjev

Praznovanje 1. maja pri Mali Nedelji že nekaj let poteka v znamenju motorjev in ljubiteljev hrumečih lepotcev na dveh ali tudi že več kolesih. Člani domačega moto kluba Pürgaške sekire namreč na delavski praznik tradicionalno pripravijo blagoslov motorjev, njihovih lastnikov in vseh, ki se kot sopotniki radi podajo novim dogodivščinam naproti.

sobota, 2. maj 2015 ob 10:11

Na proslavi v Ljutomeru kot slavnostni govornik spregovoril Milan Kučan

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta v četrtek, 30. aprila, v Domu kulture Ljutomer, pripravili proslavo v počastitev 27. aprila - dneva upora proti okupatorju, 1. maja - praznika dela in 70-letnice od konca 2. svetovne vojne.

sobota, 2. maj 2015 ob 09:482

Pohodniki so se podali na prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Tradicionalno se vsako leto pohodniki na mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti podajo na pohod na Jeruzalem in Svetinje. Letos je bilo pohodnikov precej manj kot prejšnja leta, saj vreme ni bilo ravno naklonjeno tovrstni aktivnosti v naravi, bilo je oblačno, pihal pa je tudi močan veter.

petek, 1. maj 2015 ob 21:04