V Gornji Radgoni izvedli 1. mini likovno kolonijo

Dne 23. 5 2015 smo v prostorih Likovnega društva, v Gornji Radgoni izvedli 1. mini likovno kolonijo, ki je bila namenjena podmladku našega društva. Udeležilo se je 12 mladih nadebudnežev različnih starosti. Vodila jo je naša članica Dana Štrucelj. Na delavnici so dobili napotke in predstavitev dela za grafiko, monotipijo, slepi tisk in kartonski tisk, nekaj časa pa so risali tudi z ogljem. Ker so mladi pokazali volje do ustvarjanja, bomo delavnico, seveda z drugo vsebino, ponovili v jesenskih ...

nedelja, 24. maj 2015 ob 10:29

Na Razkrižju je potekalo 15. srečanje MK Samorog

15. srečanje MK Samorog je drugo leto zapored potekalo na Razkrižju v kulturno-športnem centru Zavirje. Letos prireditelji niso imeli sreče z vremenom, saj je naše kraje prav ta konec tedna zajelo obilno deževje, ki je povzročilo tudi številne nevšečnosti.

nedelja, 24. maj 2015 ob 10:22

Grad Negova razglašen za središče svetovne zveze za fotografsko umetnost

V soboto, 23. maja, je v Negovi potekala otvoritev Fotogradu Negova. Grad Negova je bil namreč razglašen za fotografsko središče svetovne zveze za fotografsko umetnost FIAP. Fotograd Negova je tako postal eno izmed le šestih razstavišč na svetu, katerim je svetovna fotografska organizacija podelila ta status. Umestitev negovkega gradu na svetovni zemljevid je v največji meri rezultat dela in prizadevanj domačega fotografskega kluba Proportio divina, Fotografske zveze Slovenije in  ...

sobota, 23. maj 2015 ob 20:42

S srcem za babice in dedke

Deževen majski dan je bil kot naročen za to, da si babice in dedki vzamejo čas za svoje vnuke in vnukinje. Kot vsako leto smo jih tudi letos povabili v vrtec. Z veseljem so se odzvali v velikem številu in do zadnjega kotička napolnili šolsko telovadnico.

sobota, 23. maj 2015 ob 16:33

Na srečanju MK Samorog večerna živa glasba po programu

15. srečanje MK Samorog tudi letos poteka na Razkrižju v kulturno-športnem centru Zavirje, a prireditelji nimajo sreče z vremenom, saj je naše kraje prav ta konec tedna zajelo obilno deževje.

sobota, 23. maj 2015 ob 15:56

Maturanti odfüčkali in odplesali četvorko

Tudi slabo vreme ne more prestrašiti letošnjih maturantov. Za slednje je bil petek prav poseben dan – in sicer – zadnji šolski dan. Tega so, kot veleva tradicija, obeležili s füčkanjem in plesanjem četvorke ter še nekaterih drugih plesov v središču Murske Sobote. V Murski Soboti se je zavrtelo več kot petsto maturantov iz nekaterih pomurskih srednjih šol. Maturanti so zaplesali še v Lendavi in Ljutomeru. Po četvorki so se maturanti kljub dežju odpravili še v soboški ...

sobota, 23. maj 2015 ob 12:04

Ob obilnih padavinah zalite številne kleti

Iz petka na soboto je naše kraje zajelo obilno deževje, ki povzroča nemalo težav. Reka Ščavnica je presegla opozorilne pretoke in se je razlila znotraj poplavnih območij in postopno upada. ARSO opozarja, da bo Mura v noči na nedeljo in v nedeljo še nekoliko narasla in predvidoma v nedeljo zvečer v Gornji Radgoni dosegla največji pretok okoli 700 m3/s. Uprava RS za zaščito in reševanje pa poroča o številnih intervencijah na našem območju.

sobota, 23. maj 2015 ob 11:44

Bo Ljutomer kmalu bogatejši za vinoteko?

Z izborom Prlečke Sandre Vučko za Vinsko kraljico Slovenije, je spet oživela ideja o ureditvi vinoteke v Ljutomeru, katera naj bi, po trenutno znanih podatkih, nastala v samem središču mesta, v Mestni hiši.

petek, 22. maj 2015 ob 21:011

Boštjan Pihlar odstopil z mesta svetnika Občine Ljutomer

V četrtek je s funkcije člana Občinskega sveta Občine Ljutomer nepreklicno odstopil Boštjan Pihlar, svetnik LO SMC Ljutomer. Pri LO SMC Ljutomer so zapisali, da "globoko obžalujemo njegovo odločitev, vendar jo spoštujemo in razumemo. Ostro obsojamo politično rošado in lustracijo, ki jo je izvedla vladajoča politična opcija v naši občini, ter nespoštovanje statuta, poslovnika in celo zakonov."

petek, 22. maj 2015 ob 14:357

Ljutomerski maturanti v dežju odplesali četvorko

Maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, so se v petek, 22. maja, v Ljutomeru na Glavnem trgu točno opoldne, pridružili številnim mestom po celotni Sloveniji in nekaterim državam Evrope, ter zaplesali četvorko. Tokrat v dežju.

petek, 22. maj 2015 ob 13:48