Svetovni dan Zemlje na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

22. april, svetovni dan Zemlje, smo na naši šoli obeležili s krajšo slovesnostjo, na kateri smo podelili priznanja za osvojitev eko bralnih značk.

petek, 24. april 2015 ob 11:30

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer ustvarja Odprto pesem

Ljutomerska gimnazijska avla je v ponedeljkovem večeru zaživela v dijaški ustvarjalnosti in raznolikosti. Dijaki so predstavili performans lastne poezije in pogled na literaturo skozi besedo in glasbo. Mladi avtorji, pisci poezije: Eva Cimerman, Reja Žinko, Ines Pucko, Megi Tinev, Tamara Duh in Veronika Mikl so izpostavili predvsem aktualne teme sodobnega časa – vstop v družbo, prilagajanje, medgeneracijske odnose.

petek, 24. april 2015 ob 11:07

Od mladinskega aktivista do turističnega delavca na ladji

Samo Janežič iz Ljutomera se je pred leti vključil v dejavnost Mladinskega sveta Ljutomer in nato je pričel kot prostovoljec še pomagati pri delu prleškega mladinskega centra. Med drugim se je posebej izkazal pri organizaciji in izvedbi medregionalnega večdnevnega dogodka Dialog mladih, bil pa je tudi »uradni-protokolarni« prevajalec ob obisku dveh novi članic MCP iz Indije in organiziral je več neformalnih oblik izobraževanja kot odlična iztočnica za dejavnosti v okviru ...

petek, 24. april 2015 ob 10:33

Javna debata v sklopu Evropskega leta za razvoj 2015

Ekonomska šola Murska Sobota že vrsto let skrbi, da so njihovi dijaki karseda izobraženi. Skrbijo tudi za splošno razgledanost svojih dijakov, ki je v današnjem času zelo pomembna, predvsem zato, ker po končani izobrazbi lahko svoje znanje s pridom izkoristijo tudi na drugih področjih, za katera se niso izobraževali.

petek, 24. april 2015 ob 09:15

Medgeneracijska kulturna prireditev Babica, podaj mi roko

V torek, 21. aprila, so se v Kulturnem domu Ljutomer, že tretje leto zapored srečali na medgeneracijski kulturni prireditvi, kjer se prepletata otroštvo, drugačnost in starost, z naslovom »Babica, podaj mi roko«.

petek, 24. april 2015 ob 09:06

Ormožani se trdno oklepajo vrha lestvice

Nogometna ekipa iz Ormoža je v 16. krogu na domačem igrišču slavila zmago s 5:2 nad ekipo iz Apač. Ormožani so se po dveh slabše odigranih krogih oddaljili od prvega mesta, a za drugo uvrščeno ekipo zaostajajo samo za eno točko.

četrtek, 23. april 2015 ob 20:13

Večer duhovnih misli, petja in glasbe v Veržeju

Posrečanju z mladim duhovnikom salezijancem, 4. marca v Domu starejšihobčanov Radenci, so se članice in člani DOSOR-jevega literarnegakrožka, ki ga vodi BeaBaboš Logar,odločili, da avtorja številnih duhovnih misli, GregorjaValiča,obiščejo kar v Marijanišču v Veržeju, kjer vodi salezijanskimladinski center. In ta obisk je bil opravljen v sredo, 22. aprilaproti večeru.

četrtek, 23. april 2015 ob 17:17

V Središču ob Dravi so obravnavali državljana Irana, brez osebnih dokumentov

Policisti PP Ormož so v sredo, 22. aprila, okrog 7.30 uri, v Središču ob Dravi, obravnavali državljana Irana, 29-letnega moškega in 25-letno žensko, brez potnih listov ali drugih osebnih dokumentov. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta tujca sredi marca 2014 zapustila Iran, kjer bi jima naj grozili s smrtjo.

četrtek, 23. april 2015 ob 15:12

Tudi podvoz v Ljutomeru že prevozen

Potem ko so v Ljutomeru v začetku tedna za promet odprli nadvoz čez železniško progo na Kolodvorski ulici, tudi podvoz na drugi strani Ljutomera na Jeruzalemski cesti dobiva končno podobo. Delavci še sicer opravljajo dela, a se v podvoz že lahko zapeljete. Promet je sicer trenutno urejen izmenično enosmerno, a bo verjetno podvoz kmalu obojestransko prevozen.

četrtek, 23. april 2015 ob 14:55

To soboto še ponovitev baletne predstave Knjiga pravljic

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, vas vljudno vabi na čudovito baletno predstavo Knjiga pravljic v izvedbi baletnega oddelka. Predstava bo ponovno uprizorjena v soboto, 25. aprila 2015, ob 18. uri v Kulturnem domu Ljutomer.

četrtek, 23. april 2015 ob 12:37