Zasnežena Prlekija obsijana s soncem

Konec prejšnjega tedna je naše kraje zajelo sneženje. Snega sicer ni dosti, a dovolj, da je pobelilo pokrajino, v nov teden pa smo se prebudili ob lepem sončnem vremenu, kar je pokrajino naredilo še lepšo.

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 14:34

Malonedeljski Pohodniki zelo uspešni tudi na svojem desetem tekmovanju v gradnji snežnih skulptur

Po enoletnem premoru zaradi neugodnih vremenskih razmer v začetku lanskega leta, (pomanjkanja snega, zatem pa še žled), se je v soboto na obronkih mogočne Pece nad Črno na Koroškem, odvilo 23. tradicionalno tekmovanje v gradnji snežnih skulptur pod naslovom Gradovi kralja Matjaža.

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 12:34

Nadomestne volitve v Občini Radenci

Prvi dan v februarju letos je bila nedelja, v Občini Radenci pa volilna nedelja, kajti potekale so nadomestne volitve za dva člana občinskega sveta Občine Radenci, za tri člane sveta Krajevne skupnosti Kapela ter enega člana Krajevne skupnosti Radenci. Pričakovati je bilo, da udeležba volivk in volivcev tokrat ne bo izjemna, kar se je tudi izkazalo. Po začasnih podatkih Občinske volilne komisije Občine Radenci (predsednica Mirjana Pintarič) se je od skupno 4506 volilnih upravičencev ...

ponedeljek, 2. februar 2015 ob 10:482

Modna revija na sejmu Popolna poroka v Radencih

V sklopu osmega sejma Popolna poroka v Radencih, je sejemsko soboto zaznamovala modna revija ženskih poročnih in večernih oblek ter modnih dodatkov poročne agencije Goga iz Maribora. Prikazane kreacije na modni reviji so obiskovalce več kot navdušile. S svojim božanskim glasom se je predstavila pevka Maja Založnik, med bodočimi nevestami pa se je prav nagajivo smukal Damjan Murko.

nedelja, 1. februar 2015 ob 18:09

Akcija sterilizacij/kastracij psov in mačk do konca marca

V Društvu za zaščito živali Pomurja vsako leto organizirajo akcijo sterilizacij/kastracij psov in mačk na vseh veterinarskih postajah v Pomurju. Tokratna akcija se prične s 1. februarjem in traja do konca marca 2015.

nedelja, 1. februar 2015 ob 10:03

Alojz Novak iz Veržeja je čebelar z dušo in srcem že dolgih 45 let

Čeprav čebele v teh zimskih mesecih počivajo in mirujejo, pa nasprotno čebelarji, oziroma njihovi celoletni »vzgojitelji« ne mirujejo, ampak imajo tudi pozimi polne roke dela. Eden takih navdušenih čebelarjev, ki čebelari že dolgih 45 let je tudi Alojz Novak iz Veržeja, ki mu je kot pravi čebelarstvo bilo položeno v zibelko.

nedelja, 1. februar 2015 ob 09:36

V rokavu reke Mure našli truplo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v soboto, 31. januarja, okoli 14.30 ure, na lendavskem območju pri naselju Benica v rokavu reke Mure našli truplo.

sobota, 31. januar 2015 ob 14:48

Desete jubilejne prleške koline na Cvenu

Sobotno jutro, 31. januar, je bilo s ščepcem snega, ki je dan prej pobelil Prlekijo, bilo kot nalašč primerno za prleške koline, katere so na prireditveni prostor na Grüntu na Cvenu tokrat že desetič pripravili člani Turističnega društva Cven, predvsem z namenom ohranjanja starega kmečkega opravila na vasi.

sobota, 31. januar 2015 ob 14:35

Deset društvenih ekip na srečanju in tekmovanju v pikadu

Gasilski dom v Podgorju v Apaški dolini krajanom v zimskem času nudi možnost druženja, zabave in rekreacije, medse pa radi povabijo tudi goste iz bližnje in daljne okolice. V tem predpustnem času je Turistično društvo Čemaž pripravilo zanimivo meddruštveno tekmovanje v pikadu, na katerem so svoje znanje, spretnost in natančnost v tem, čedalje bolj priljubljenem množičnem športu, pokazali tekmovalci iz kar desetih društev.

sobota, 31. januar 2015 ob 10:59

Nedelja Svetega pisma

Na god spreobrnitve apostola Pavla, ki je po osebnem srečanju s Kristusom odstiral in oznanjal globine Božjega razodetja, so v nedeljo, 25. januarja, tudi v župniji Ljutomer obhajali nedeljo Svetega pisma.

sobota, 31. januar 2015 ob 09:44