Vila Anna
Miran Jelen s.p.
Panonska 15
9252 Radenci

Tel.: 00386 (0)2 566 92 85
Fax:  00386 (0)2 566 92 82
GSM: 00386 (0)41 631 476
E-mail: info@vila-anna.si
Splet: www.vila-anna.si

Prihajate v poseben kraj, kraj, kjer zdraviliški turizem deluje že od davnega leta 1881, kraj, ki je tako povezan s »svojo« mineralno vodo, da je bil pred letom 1869, ko so jo začeli črpati, popolnoma nepomembna vas tudi v primerjavi z majhnimi okoliškimi vasicami in se je po nekaterih virih imenovala Radin, po drugih Radinci, od začetka zdraviliškega turizma pa je bila kar dolgo znana predvsem kot Bad Radein. Veliko je bilo že napisanega o tem, kako je dr. Karl Henn, takrat mlad študent medicine, leta 1833 med naključnim potovanjem v Ljutomer slišal prav tukaj »bubljanje« in se prvi zavedel pomembnosti teh vrelcev, medtem, ko so domačini mislili, da »bublja«, ker čarovnice kuhajo točo.

Po dr. Hennu so zdravilišče vodili njegova žena in sin, nato vnuk in še dr. Šarić. Po njih smo poimenovali apartmaje v vili Anna. Pod dr. Šarićem so se Radenci še posebej razvili in že nakazovali tisto podobo, ki je nastala po drugi svetovni vojni, ko je bilo zdravilišče sicer podržavljeno, a je tudi zaradi sodobnih tokov doživelo nesluten razvoj, z njim pa tudi kraj, saj, kot smo rekli, sta zdravilišče in Radenci dolgo korakala povsem skupaj. Po letu 1963 se je kraj širil predvsem na severozahod, prej območje z nekaj stavbami, ki je bilo do takrat del Šratovec.

Danes so Radenci sodoben zdraviliško-turistični kraj z vso pomembno infrastrukturo, od leta 1994 tudi sedež občine. Predvsem so primerni za aktivno preživljanje dopusta. Že dolgo ljudje ne prihajajo k nam samo iz zdravstvenih razlogov, in če ste se tudi vi odločili, da si tukaj nekoliko odpočijete, boste te dni posebej udobno preživeli v vili Anna.