V Veržeju petič na ogled jaslice

S peto razstavo slovenskih jaslic Zavod Marianum Veržej zaključuje jubilejno leto - 100 let od blagoslovitve Marijanišča v Veržeju. Salezijanci se pri svojem delu, tudi v Veržeju, zavedajo vrednote družine, ki pomembno vpliva na razvoj vsakega posameznika in družbe nasploh.

petek, 7. december 2012 ob 23:51

Miklavževanje pri PGD Ljutomer

V čœetrtek, 6. decembra, je Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, obiskal sv. Miklavž. V nekaj urnem srečanju, katerega so otroci pripravili svojim staršem, so nastopili vsi, ki obiskujejo od pionirske pa do mladinske selekcije gasilcev.

petek, 7. december 2012 ob 21:15

Uživali pecivo ob glasbi Mladih Štajercev

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so v drugem tednudecembra pripravili tradicionalno »keksijado« - pečenje peciva postarih receptih. Bila je pripravljena že tretje leto po vrsti inudeležba stanovalk in stanovalcev je ob mentorstvu domskih gospodinjbila izjemna.

petek, 7. december 2012 ob 21:01

Županja pripravila novoletni sprejem

V petek, 7. decembra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravila novoletni sprejem, kjer je gostila gospodarstvenike, podjetnike, članice in člane Občinskega sveta, predsednike krajevnih skupnosti in političnih strank, direktorje in ravnatelje ...

petek, 7. december 2012 ob 20:429

V Murski Soboti je »vdaro gron«

Tudi Murska Sobota in Prekmurje, se je priključilo vseslovenskim demonstracijam, ki potekajo zadnje tedne zaradi nezadovoljstva z vodenjem naše države. V petek, 7. decembra, je na Trgu zmage potekal protest pod geslom »Gron je vdaro, gotof je«.

petek, 7. december 2012 ob 19:244

Peka parkljev v vrtcu Križevci

Mesec december je tu. Je najlepši mesec, je čas veselja in pričakovanj, saj nas obiščejo trije dobri možje: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Prvi dobri mož nas je že obiskal. Spekli smo mu parklje.

petek, 7. december 2012 ob 15:191

Miklavžev pohod v vrtcu Stara Cesta

V sredo, 5.12.2012 je otroke iz vrtca Stara Cesta obiskal Miklavž. Že v ponedeljek in torek smo se v vrtcu pričeli pripravljati na prihod Miklavža, saj smo si izdelovali svetilke. Otroci so jih pobarvali z barvami za steklo. Pogovarjali smo se tudi kdo spremlja Miklavža in kaj naj otrokom prinese ...

petek, 7. december 2012 ob 15:10

Zgodba o Radenski

Leta 2013 bo minilo 180 let, odkar je študent medicine Karel Henn potoval skozi naše kraje ter odkril radenske vrelce mineralne vode. V družbi Radenska so ob tej priložnosti posneli film, v katerem je prikazana zgodovina Radenske.

četrtek, 6. december 2012 ob 23:191

Miklavževanje v vrtcu Cezanjevci

Na Miklavžev večer smo se otroci, starši, stari starši in zaposleni v vrtcu zbrali na hribu nad vasjo in se z lučkami odpravili na pohod. Svetilke so si otroci izdelali v vrtcu, do cilja pohoda pa nas je vodil harmonikaš Dejan.

četrtek, 6. december 2012 ob 15:25