V soboto bo v Ljutomeru veselo

Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer je letos na podlagi javnega razpisa organizacijo Martinovanja na Glavnem trgu v Ljutomeru zaupala podjetju Vaščanka TP iz Ljutomera.

torek, 6. november 2012 ob 15:258

Radgonski upokojenci razstavljajo

»Preden otrok spozna prve pismenke in jih zna zapisati se izraža z risanjem, s katerim poudarja svoja čustva, svoje razpoloženje… Zato ni čudno, da so prvi ostanki kulture iz prazgodovine ravno risbe, ki so nastale na skalah in se jih kljub tisočletjem ohranile do danes. Likovno izra ...

torek, 6. november 2012 ob 10:051

Stanje na območju Ormoža se umirja

Po obilnem dežju v prejšnjih dneh, je večina rek po državi začela naraščati, najhuje pa je danes bilo na območju Ormoža, kjer je Drava na določenih točkah prestopila bregove. Razmere so se medtem umirile, Drava še sicer vedno močno poplavlja, a ne narašča več. V občini Markovci, kjer ...

torek, 6. november 2012 ob 09:014

Prva gledališka predstava v prenovljenem zadružnem domu na Cvenu

Na Cven prihaja zelo uspešna komedija Raya Cooneya - Spusti me pod odejo, katero so naštudirali ljutomerski gledališčniki v režiji Srečka Centriha.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 21:32

Predstavitev novih folklornih oblačil Folklornega društva Sv. Jurij ob Ščavnici

Folklorno društvo Sveti Jurij ob Ščavnici se je v soboto, 3. novembra, predstavilo v novi podobi, saj je bila celovečerna prireditev ljudskih plesov in pesmi namenjena predstavitvi novih folklornih oblačil in zahvali vsem tistim, ki so pri tej pridobitvi kakorkoli pomagali.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 18:341

Lažni policist na pomurski avtocesti meril hitrost in oglobil tujca

Lendavski policisti so 25. oktobra 2012 v nočnem času na avtocestnem bencinskem servisu v Pincah nadzirali promet. Pri kontroli so ob 21.50 uri zaustavili in kontrolirali tudi 23- letnega Romuna, ki se je vozil z osebnim avtomobilom.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 13:06

Podpora študentskih klubov predlogu Zakona o štipendiranju

Z današnjim dnem se prične zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju, kjer sodelujejo tudi študentski klubi Slovenije. Tako Zveza ŠKIS kot študentski klubi pozivajo k oddaji podpisov pred Upravnimi enotami, kjer nudijo tudi dodatno informacijsko podporo, pomoč pri oddaji podpisa in ...

ponedeljek, 5. november 2012 ob 11:49

Vdor zemlje v Mekotnjaku

V nedeljo, 4. novembra, se je v Mekotnjaku, nad železniškim tunelom vdrla zemlja. Kraj podora so si ogledale ustrezne službe in postavile ograjo okoli luknje ter ustrezno postavile prometno signalizacijo.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 10:181

Tekmovanje v streljanju z MK puško

Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, sta v sodelovanju s Strelsko družino "Rudar" Presika, v nedeljo, 4. novembra, za člane in članice organizirala vajo v streljanju z malokalibersko puško.

nedelja, 4. november 2012 ob 21:161