Pogled iz zraka na mejne prehode ob begunski krizi

Tujce z avtobusi prevažajo v sprejemne in nastanitvene centre v Brežicah, Mariboru, Celju in Dolgi vasi

Prlekija-on.net, nedelja, 20. september 2015 ob 17:47
Pogled na mejni prehod Rigonce

Pogled na mejni prehod Rigonce

Policisti nadaljujejo z evidentiranjem tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo na območju izven mejnih prehodov, in tujcev, ki želijo vstopiti v državo na mejnih prehodih, a ne izpolnjujejo pogojev za vstop.

O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
Tujce z avtobusi prevažajo v sprejemne in nastanitvene centre v Brežicah, Mariboru, Celju in Dolgi vasi. Na mejnem prehodu Rigonce sta trenutno dva avtobusa, ki bosta tujce odpeljala v namestitveni center, kjer bodo evidentirani, v nadaljevanju pa bosta tja prispela še dva avtobusa.

V sprejemnem centru v Brežicah je bilo ob 16. uri 153 tujcev. Na mejnem prehodu Obrežje je okoli 250 oseb, ki želijo vstopiti v Slovenijo, na Rigoncah pa jih je še okoli 300.

Slovenska policija je v nedeljo (do 16.30 ure) v sprejemnih centrih evidentirala 800 migrantov. Policisti svoje postopke izvajajo glede na razpoložljive možnosti izvajanja postopkov registracije in namestitve ter pri tem uporabljajo vsa razpoložljiva sredstva.

Spodaj objavljamo nekaj fotografij in del video posnetka nadzora iz zraka, ki jih je pri observaciji na območju slovenskih mejnih prehodov naredila Letalska policijska enota.


Več v Slovenija