SLS bo ob neaktivnosti Vlade RS, začela zbirati podpise za takojšnje zaprtje meje z ograjo

Zidanšek: Kot stranka ljudstva čutimo dolžnost narediti vse v naši moči za zaščito slehernega državljana RS, če je država ob nastopu krize obnemela in otrpnila!

Prlekija-on.net, sreda, 28. oktober 2015 ob 15:34
Marko Zidanšek

Marko Zidanšek

V Slovenski ljudski stranki, so že od vsega začetka t.i. begunske krize zelo aktivni v smeri omejitve in zajezitve prehoda prebežnikov preko naše države in za zaščito slovenskega ozemlja z zaprtjem meja.

V zadnji objavi za javnost so zapisali, da naj ljudstvo dobi glas in da bodo v primeru nadaljevanja neaktivnosti Vlade RS, v SLS začeli zbirati podpise za takojšnje zaprtje meje z ograjo.

Vladi dajejo enotedenski rok
»V Slovenski ljudski stranki smo zgroženi nad pasivnostjo Vlade RS, ki ima že tedne v rokah vse vzvode, da konča slovensko in s tem tudi evropsko agonijo. Kot stranka ljudstva čutimo ob najbolj izraziti slovenski humanitarni preizkušnji, predvsem pa največji varnostni krizi po osamosvojitvi, dolžnost narediti vse v naši moči za zaščito slehernega državljana Republike Slovenije. V SLS bomo uporabili vsa demokratična sredstva‎, da zaščitimo slovenske državljane, njihovo zdravje, premoženje in vrednote, na katerih Slovenija temelji. Vladi RS dajemo enotedenski rok, da neha kršiti lastna slovenska in evropska pravila! Schengenski sporazum je od začetka krize država pravno-formalno prekršila že skoraj 90.000-krat! Od vseh migrantov, ki so vstopili v Slovenijo, jih je namreč le 47 zaprosilo za azil in tako v skladu z Ženevsko konvencijo o beguncih in Schengenskim sporazumom zakonito vstopilo v državo! Schengenski red mora država začeti dosledno izvajati. Če premier dr. Miro Cerar ne bo takoj ‎zaščitil slovenskih državljanov, bo SLS začela z vsemi aktivnostmi za zbiranje podpisov državljanov in poslancev z namenom sprejema zakona o zaščiti slovenske meje po zgledu Madžarske – z ograjo,« napoveduje predsednik SLS mag. Marko Zidanšek in dodaja: »Naj ljudstvo dobi glas, če je država ob nastopu krize obnemela in otrpnila!«

»Slovenija je suverena država, ki mora najti pogum, da sama zaščititi svoje državljane«
»Po nedeljskem vrhu EU-Balkan v SLS opozarjamo Vlado RS, naj ne naseda obljubam velikih evropskih držav, ki govorijo le v imenu kapitala. Nihče ne sme dopustiti, da skupno vizijo evropske prihodnosti oportunistične politike nekaterih držav oklestijo na pridobivanje cenene delovne sile brez ozira na človeška življenja in mnogo več kot le finančni davek, ki ga plačujejo predvsem državljani tranzitnih držav. Slovenija je suverena država, ki mora najti pogum, da sama zaščititi svoje državljane. Vlado RS še zadnjič pozivamo, naj takoj zapre meje in s tem nastajajočim novim žrtvam te svetovne prevare, še preden se podajo na pot, sporoči, d‎a Evropa ni več sposobna sprejemati migrantov‎, Slovenija pa jih ni več sposobna niti popisati.

Slovenci so z vstopanjem nekontroliranega števila migrantov v Slovenijo izpostavljeni novim boleznim, slovensko premoženje je ogroženo‎, tveganja, ki so se pojavila z vstopanjem nenadzorovanega števila migrantov v našo državo v zadnjih tednih, se z vsakim dnem in novimi tisoči migrantov le še povečujejo. Ta naraščajoči naval absolutno presega naše zmožnosti! Kapacitete slovenskih policistov in vojakov, ki delajo noč in dan, so premajhne in so zato v stalni nevarnosti. Zdravil za zdravljenje novih bolezni, ki so v Slovenijo prišle z migranti, naše bolnišnice sploh nimajo in jih morajo sproti naročevati. Humanitarno pomoč v obliki hrane, vode in toplih zimskih oblek zbirajo v največji meri državljani sami, saj delež, ki ga zagotovi država, še zdaleč ne zadošča niti za začasno nastanitev vseh migrantov. Od Vlade RS zahtevamo, da slovenskih državljank in državljanov ne izpostavlja več tem in drugim tveganjem ter takoj zapre mejo!«, so še zapisali.


Več v Slovenija