Enaintrideset parov ponovno obljubilo zakonsko zaobljubo

»Izkušnja je šola za življenje«

Prlekija-on.net, nedelja, 15. november 2015 ob 18:45
Pari ponovno obljubili zakonsko zaobljubo

Pari ponovno obljubili zakonsko zaobljubo

Temelj zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih med partnerjema možem in ženo govori, da sta za srečo in blagostanje v zakonski zvezi potrebna potrpežljivost, medsebojno zaupanje, odpuščanje ter sprejemanje drug drugega v dobrem in slabem, vse dni svojega življenja.

Prav tega se dobro zaveda enaintrideset zakonskih parov jubilantov, ki so svojo zakonsko zaobljubo ponovno potrdili v nedeljo, 15. novembra, pri maši v župnijski cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni. To so vsi tisti pari, ki so se poročili v tej cerkvi in letos praznujejo svoje okrogle obletnice, od pet pa vse do šestdeset let skupnega življenja. In prav gotovo se vsi strinjajo z besedami župnika Franca Hozjana, ki je v pridigi povedal, da so izkušnje v življenju dobra šola za življenje, ki je včasih še kako zapleteno in marsikomu trd oreh, ki se ne da zlahka zlomiti. Pa vendar če je zakonska vez dovolj močna in grajena na pravih trdnih temeljih, kot hiša, ki se gradi na skalovju in ne na peščeni podlagi, bo kljubovala in obstala v orkanu vetra. Takšnih zakonskih zvez v katerih ne pride do težav in konfliktov, takšnih enostavno ni ravno, tu je ključni pomen obstoja zakonske zveze in družine kot celote, da se pretrgane niti v medsebojnih vezi sklenejo v odpuščanju drug drugemu še preden se dan zaključi. In prav iz teh življenjskih izkušenj in padcih je moč črpati, prav tisto kar mladim nekako ne uspe, da postavijo močno vezo zakonskega življenja, raje se ne poročajo, svoje življenje pa delijo bolj v prijateljskih tonih svobodnega odločanja.

Tokrat sta bila dva para, ki sta še posebej izstopala in sicer s praznovanjem visokih 60 let skupnega zakonskega življenja Fridau Marija in Peter ter Jančar Ana in Anton. Sledili so zlatoporočenci teh je bilo kar pet parov; Fras Marija in Franc, Geder Terezija in Jože, Godina Olga in Štefan, Matjašec Marija in Drago ter Štrakl Jožefa in Leopold. Vsem jubilantom so bila ob čestitkah podeljene posebna priznanja, ob skupinskem fotografiranju in pogostitvi pa je bila dana obljuba da se spet vidijo v takšnem ali še večjem številu čez pet let.

Marjan Slavič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje