Upokojena profesorica Marjana Česnik praznovala 100. rojstni dan

Hvala za vsako dobro besedo!

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. december 2015 ob 08:46
Stanislav Rojko in Marjana Česnik

Stanislav Rojko in Marjana Česnik

V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona je 16. decembra 2015 potekala posebna slovesnost, kjer je stanovalka doma, Marjana Česnik praznovala stoto obletnico rojstva. Ob tej priložnosti so jo prišli obiskat tudi njeni nekdanji sodelavci in gostje iz Maribora. Tako je v svečano urejenem prostoru najprej zapela moška vokalna skupina dijakov I. gimnazije Maribor skladbo »Za svaku dobru rječ«, eno slavljenkinih najljubših.

Direktor DSO-GR d. o. o., mag. Marjan Žula, je nato nagovoril slavljenko in zbrane prisotne ter poudaril, da gospa Marjana sicer še ni dolgo stanovalka DSO, a jo že imajo radi, saj je prijetna, vedra in iskriva. Iz pripovedovanja drugih pa ve, da je bila tudi ena najbolj priljubljenih profesoric in kolegic na šoli, kjer je dolga leta poučevala. Izročil ji je šopek vrtnic z najlepšimi željami ter upanjem, da se bo v radgonskem domu še naprej dobro počutila.

Podobne so bile tudi želje župana Občine Gornja Radgona, Stanislava Rojka, ki je slavljenki prišel osebno čestitat za tako visoki življenjski jubilej. Ravnatelj I. gimnazije Maribor, Herman Pušnik je tudi o nekdanji profesorici in kolegici na tej ustanovi povedal kar nekaj lepih besed. Šopek čestitk pa je zaokrožil nekdanji profesor in ravnatelj te šole, bivši poslanec, Rudi Moge, ki je hudomušno pristavil, da smo gospo Česnik spremljali prvih 100 let, sedaj pa naj začne znova in se sama znajde kako naprej. Napovedal je naslednjo pesem gimnazijske vokalne skupine, ki jo je sam posebej izbral za slavljenko, njegovo nekdanjo sodelavko. Zazvenela je občutena skladba, slovenska narodna »Okoli hišice«, pri kateri so se kar orosile oči tudi jubilantki. Razveselila se je torte, ki so jo v domu spekli zanjo, upihnila je svečke na njej in povedala, da je srečna, da kar ne more verjeti, da je vse to zanjo, saj vendarle dobro ve, da pa je vedno niso imeli čisto vsi radi.

Direktor Žula je še predlagal zdravico ter dejal, da je pač tako v življenju, sploh pa v nekaterih poklicih, da te ne morejo imeti vsi radi, ampak "mi, ki smo tukaj imamo našo slavljenko radi, zato ji želimo vse dobro in lepo". Ob prijetnem klepetu s povabljenimi gosti ter ob petju vokalne skupine gimnazijcev, je hitro minil čas. Stoletnica Marjana Česnik, si je zaželela počitka, zato se je poslovila ter se še enkrat zahvalila vsem, ki so počastili njen visoki osebni jubilej.


Več v Zanimivosti