Nuša Derenda zapela s Pihalnim orkestrom KD Ivan Kaučič Ljutomer na božičnem koncertu

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer je pripravil tradicionalni božični koncert, tokrat z gostjo Nušo Derenda

Prlekija-on.net, četrtek, 22. december 2016 ob 22:54
Božični koncert pihalnega orkestra

Božični koncert pihalnega orkestra

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v torek, 20. decembra, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravil tradicionalni božični koncert, tokrat z gostjo Nušo Derenda. Božično obarvan večer, je vse ljubitelje glasbe popeljal v božični svet in obenem očaral z legendarnimi popevkami Nuše Derenda.

Orkester vodi Simon Novak, na odru se jim je tokrat pridružila Nuša ter z njimi zapela nekaj pesmi. Vse zbrane je ob koncu nagovoril tudi predsednik KD Ivan Kaučič Miroslav Steržaj, gledalci pa so z aplavzom zahtevali še več, zato je orkester zaigral še dve skladbi. Program je v božičnem vzdušju povezoval Branko Hrga.

Orkester je v letu 2012 praznoval 90-letnico obstoja in jo zaznamoval z velikim koncertom pod naslovom »Medgeneracijsko povezovanje«, ko so na odru zaigrali z Mladinskim pihalnim orkestrom GŠ Slavka Osterca Ljutomer in Pihalnim orkestrom Društva upokojencev Ljutomer. V letu 2013 so se udeležili Tekmovanja slovenskih godb za pokal Vinka Štrucla v Ormožu in osvojili zlato plaketo, istega leta so pripravili tudi odmeven letni koncert pod naslovom »Od rocka do mjuzikla«, decembra 2014 so pripravili Večer Avsenikovih melodij, lani decembra pa koncert z gosti. Letos se lahko orkester pohvali še z enim odličjem in to je zmaga v Tekmovanju slovenskih godb za pokal Vinka Štrucla v Ormožu, kjer je orkester v svoji kategoriji prejel največ točk in s tem prejel zlato plaketo s pohvalo. To dokazuje, da orkester s svojim trdim delom skozi celotno leto le še napreduje.

Foto in video: Marjan Dovečar


Več v Kultura in izobraževanje