Kak je negda blo pozimi

Vabilo na gledališko-plesno prireditev pri Mali Nedelji

Branko Košti, sreda, 11. januar 2017 ob 09:27
Kak je negda blo pozimi

Kak je negda blo pozimi

Dva dolga zimska sobotna večera si lahko skrajšate in polepšate z obiskom gledališko-plesne prireditve, katero v soboto, 14. in naslednjo soboto, 21. januarja ob 18. uri, v kulturnem domu pri Mali Nedelji, prirejata KD Anton Krempl in člani najmlajše sekcije društva, mladi plesalci folklorne skupine Pürga.

Predstava, katere avtor je mladi domačin Tadej Murkovič, nosi naslov "Kak je negda blo pozimi" bo potekala v prleškem narečju. O vsebini so ustvarjalci v propagandnem gradivu zapisali: "Prite glejat, če bi radi vidli, kak je negda blo pozimi v Prlekiji, gda so deca še hodili po barbari, kak so okoli 13. decembra po hišah strašile Licije, kak se je po večerih česalo perje, pa kej vse se je hecnega poleg godilo. Toto zimsko dogajanje se godi v kmečki družini, v keri je hčerka Zalika glih godna za ženiti, to pa ovorajo tüdi okoliški čehoki."

Vstopnine ne bo, veseli pa bodo prostovoljnih prispevkov!

V galeriji si lahko pogledate nekaj posnetkov ene zadnjih vaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje