Turistični katalog sedaj v osmih jezikih

V LTO Prlekija Ljutomer so predstavili delo v preteklem letu

Dejan Razlag, ponedeljek, 10. maj 2010 ob 18:07
Katalog Park Jeruzalem Slovenija

Katalog Park Jeruzalem Slovenija

V ponedeljek, 10. maja, je Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer na tiskovni konferenci predstavila tri najboljše turistične spominke, ki so jih izbrali na natečaju Prleški turistični spominek 2009, dodelan katalog turistične ponudbe Park Jeruzalem Slovenija, ki je sedaj na voljo v osmih jezik ter rezultate poslovanja turistične organizacije.

Lončeni bas avtorja Ivana Kocjana iz Miklavža pri Ormožu je bil izbran kot najboljši turistični spominek Prlekije za leto 2009, sledila pa sta spominka prleški klopotec Slavka Potočnika iz Ljutomera in magnetki Urške Ambruž iz Velike Nedelje. Prvouvrščeni je prejel denarno nagrado v višini 200 evrov, drugo uvrščeni 150 evrov ter tretje uvrščeni 100 evrov. Na natečaju je sodelovalo 9 izdelovalcev spominkov s 14. različnimi spominki.

Turistični katalog Park Jeruzalem Slovenija je tokrat izšel v nakladi 30 tisoč izvodov (lani v nakladi 20. tisoč izvodov) in v osmih jezikih (lani v petih). Celotna vrednost izdaje promocijskega prospekta je dobrih 28 tisoč evrov.

Skupnih prihodkov v letu 2009 je bilo za dobrih 206 tisoč evrov, od katerih je Občina Ljutomer iz občinskega proračuna prispevala slabih 135 tisoč evrov. Poslovno leto 2009 so v organizaciji zaključili s presežkom 327 evrov.


Več v Zanimivosti