Informativna oddaja, kjer boste našli le pozitivne novice

Sijaj – 1. slovenska informativna oddaja s pozitivnimi novicami

Prlekija-on.net, sobota, 18. november 2017 ob 20:16
Snemanje prispevka o jahanju konj slepih in slabovidnih

Snemanje prispevka o jahanju konj slepih in slabovidnih

Sijaj je projekt mladih ustvarjalcev, ki s svojim znanjem iz različnih področij združujejo pozitivne novice. Medij deluje v okviru video produkcije Studio Akcija, zavoda za kulturne dejavnosti. Slednji si prizadeva ustvarjati projekte, ki sodijo v splošno družbeno korist. Ekipa Studia Akcije je prav tako mlada, v njej pa sodelujejo nekateri člani projekta Sijaj.

Ekipa Sijaja je zelo raznolika. V svojih vrstah šteje študente novinarstva in tržnega komuniciranja iz FDV, režije in dramaturgije iz AGRFT in drugih družboslovnih smeri. Nekateri novinarji so pridobili prakso pri različnih medijskih hišah, ali pa sodelujejo s priznanimi domačimi mediji. Snemalna ekipa Sijaja ima bogate izkušnje s sodelovanjem na različnih projektih; od snemanja oglasov, videospotov, predstavitvenih videov, televizijskih oddaj in neposrednih prenosov pa vse do različne metražnih filmov.

Sijaj je leto dni star projekt. Pokriva športne, kulturne, znanstvene in tehnološke, podjetniške ter zabavne dogodke, da bi zagotovila spodbudne zgodbe, ki navdušujejo ljudi. Sijaj se ne želi versko ali politično opredeljevati. Zato se izogiba poročanju o takšnih tematikah. Prav tako ne želi poročati o negativnih rečeh. Sijaj se želi povezovati z mediji ter organizacijami, ki spodbujajo pozitivno naravnanost ljudi, skrb za okolje, skrb za gibanje in so nasploh družbeno odgovorni. Njihov namen je snovati pozitivne novice, ki so v prvi vrsti namenjene slovenski javnosti, sčasoma pa bi skušali pokrivati pozitivne zgodbe v mednarodnem okolju.

Novice Sijaja vključujejo tudi prispevke o mladih ljudeh oziroma pozitivnosti, ki jo mladi izkazujejo. Odličen primer pozitivne naravnanosti mladih je humanitarna pomoč v Afriki, ki jo nudijo študenti in študentke Medicinske fakultete na univerzi v Ljubljani. Presunljiva je tudi zgodba o Blažu Pirmanu, izjemno nadarjenemu srednješolcu z Dawnovim sindromom, ali pa zgodba o Anji Hočevar, ki navkljub slepoti ureja knjižna dela, prireja večerje in igra v gledališču slabovidnih. Sijaj je posnel tudi prispevek o slepih in slabovidnih, ki so s pomočjo spremljevalcev in gorskih vodnikov osvojili Triglav. Številne pozitivne zgodbe so omenjali tudi na svoji Facebook strani in tam naleteli na dobre odzive.

Ekipa Sijaja vas naproša, da jim pošiljate pozitivne zgodbe, ki so se, ali se bodo zgodile v vašem okolju. Potrudili se bodo katero izmed njih izbrati in o njej napisati spletno novico, ali posneti prispevek. Informacije sprejemajo na naslov: sijaj.info@gmail.com

Sijaj je mlad, obetaven projekt, ki si prizadeva, da bi skozi leta poročal, posnel in pred(v)ajal še veliko pozitivnih reči. Želijo si, da ljudje zasijejo, kolikor močno le morejo, in da Sijaj delijo. Oni pa ga bodo delili naprej.

Sijaj je prisoten na družbenih omrežjih Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn in YouTube.


Več v Slovenija