Predstavitveni film o vseživljenjskem učenju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:42
Predstavitveni film o vseživljenjskem učenju

Predstavitveni film o vseživljenjskem učenju

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, je izdala predstavitveni film o vseživljenjskem učenju. Film predstavlja mnenja različnih pomurskih strokovnjakov o pomenu vseživljenjskega učenja.

V predstavitvenem filmu so svoja razmišljanja predstavili mag. Dominik Šteiner (MIKK), Boris Hakl (Hakl IT), mag. Cvetka Sreš (Zavod za zaposlovanje, OS Murska Sobota), Dejan Dravec (LUMS), Vesna Laissani (LUMS) in Alojz Kavaš (Društvo Mozaik). Vsak izmed sogovornikov je predstavil pomen vseživljenjskega učenja za različne ciljne skupine, s poudarkom na pomurski regiji.

Evropska unija že dalj časa opozarja na pomen vseživljenjskega učenja h kateremu želi pritegnitii ljudi vseh starosti. Vseživljenjsko učenje prinaša koristi za celotno družbo, saj spodbuja kreativnost in inovativnost ter posledično večjo učinkovitost na delovnem mestu in boljše zaposlitvene možnosti.

Informacijska točka Evropske komisije želi s projektom opozoriti na pomen znanja pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša prihodnost, še posebej v luči finančne in gospodarske krize. Ključnega pomena je, da se s pomočjo znanja in inovacij zagotovi razvojni zagon Pomurja, saj je to predpogoj, da se v regiji zagotovijo nova delovna mesta in prepotreben gospodarski razvoj.

Vseživljenjsko učenje - Predstavitveni film (Europe Direct Murska Sobota) from ED Murska Sobota on Vimeo.



Več v Slovenija