Lucky Irish razvajal brbončice pivoljubcev

Omejena izdaja nekoliko močnejšega piva Lucky Irish, predstavnika IPA, obogatenega s tremi ameriškimi hmelji, je navdušila brbončice pivskih gurmanov, ki so prišli preizkusit veliko novost na področju craft pivovarstva

Prlekija-on.net, petek, 6. julij 2018 ob 19:07
Predstavitev piva Lucky Irish

Predstavitev piva Lucky Irish

Slovenska prestolnica je bila prvi julijski četrtek v znamenju simfonične uglašenosti viskija in piva. Pivoljubci in tisti, željni novih okusov, so lahko v baru Božidar izkusili plod sodelovanja priznane irske destilarne viskija Jameson in slovenske pivovarne HopsBrew.

Omejena izdaja nekoliko močnejšega piva Lucky Irish, predstavnika IPA, obogatenega s tremi ameriškimi hmelji, je navdušila brbončice pivskih 'gurmanov', ki so prišli preizkusit veliko novost na področju craft pivovarstva. Pivo Lucky Irish je starano v hrastovih sodih, v katerih je prej zorel Jameson viski. Irska destilarna namreč že dalj časa sodeluje z manjšimi pivovarnami, tokrat pa je našla pravega partnerja tudi na sončni strani Alp.

Ob prijetnem druženju in prodornih ritmih bluesovskega dueta Samuela Bluesa ter Mihe Eriča, so lahko obiskovalci na lastnih brbončicah okusili harmonijo viskija in piva ter se prepričali, da si ti priljubljeni pijači le nista tako različni. Obe namreč potrebujeta veliko pozornosti in znanja, da lahko zablestita v svojem največjem sijaju.

"Sem velika pivoljubka. Morda zveni hecno, vsaj moja mami bi rekla, da gospodične srednje kakovostno konzumiramo pivo. Pri tem se moti. Obstaja veliko mladih ljubiteljic te izvrstne pijače. Lucky Irish me spominja na craft butično pivo, ki me je v hipu osvojilo s svojim polnim okusom. Super se mi zdi, da je Jameson ubral še drug pristop k pijačam, ki jih predstavlja na našem trgu. Pivo je kot nalašč za ta poletni čas," izdelka pivovarne Hopsbrew kar ni mogla prehvaliti simpatična Ula Furlan.

Nič kaj manj navdušena nista bila niti Uroš Bitenc in Antea Mramor Bitenc. "Sva velika ljubitelja Jamesona. Odkar sem ga obiskal na Irskem, mi je všeč še toliko bolj," je povedal Uroš, Antea pa je ob tem dodala: "Mislim, da bi se zraven Lucky Irisha odlično prilegel kakšen burger. Fantje bodo zagotovo dodali, da bi bila odlična spremljava tudi svetovno prvenstvo v nogometu."

Zadovoljstvo ob okusu nove simfonije viskija in piva smo opazili tudi na obrazu športnih asov Reneja Mlekuža in Sanija Bečirovića. Kozarček pa si je privoščil tudi nekdanji nogometaš Slaviša Stojanović. Med pivoljubci so se pomešali številni medijski obrazi, pa tudi glasbeniki, med katerimi se je znašel tudi bobnar skupine Siddharta Boštjan Meglič, novi irsko-slovenski pivski gost v mestu pa je prepričal tudi lastnika Beer Bulli-ja Mateja Špeharja.

Foto: Matic KremžarKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija