Letos rože cvetijo še v novembru

Tako je tudi na Šlebingerjevem bregu v Gornji Radgoni, kjer na balkonu še vedno bujno cvetijo viseče pelargonije, ki so ponos domačinke Marice Štefanec

Prlekija-on.net, petek, 9. november 2018 ob 07:43
V Gornji Radgoni rože cvetijo tudi v novembru, foto: Ludvik Kramberger

V Gornji Radgoni rože cvetijo tudi v novembru, foto: Ludvik Kramberger

V primerjavi z nekdanjimi časi, ko je za praznik vseh svetih, 1. novembra, že zapadel velik sneg, tudi zelo mrzlo je bilo, nas je letošnja jesen obdarila z lepimi in sorazmerno toplimi dnevi. Tega so veseli kmetje, da lahko z najmanj napora obdelajo polja, tudi kuriti ni potrebo preveč, da bi se ogreli. Tople jeseni pa so veseli tudi ljubitelji balkonskega cvetja, ki kljub pozni jeseni še vedno krasi njihove hiše.

Tako je tudi na Šlebingerjevem bregu v Gornji Radgoni, kjer na balkonu še vedno bujno cvetijo viseče pelargonije, ki so ponos domačinke Marice Štefanec, saj ima sama zelo rada rože. Sploh pa je lepo videti, da praktično sredi novembra cveti balkonsko cvetje. K obilnemu cvetenju je, poleg nege rož, ki jih neguje Marica, gotovo pripomogel tudi pokriti balkon, kjer je za kako stopinjo topleje kot na odprtem.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti