Spoznaj Slovenijo, kakor je doslej še nisi

Igra temelji na vsebinah iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz Eurostatovega projekta Data collection for sub-national statistics

Prlekija-on.net, sreda, 23. januar 2019 ob 17:25
Junaki Slovenije

Junaki Slovenije

Statistični urad Republike Slovenije je predstavil večigralski kviz Junaki Slovenije, ki se ponaša s čudovito grafično podobo in z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. Gre za zabavno interaktivno igro, katere cilj je predstaviti uporabnikom igre Slovenijo in statistične podatke o Sloveniji nekoliko drugače.

Igra temelji na vsebinah iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz Eurostatovega projekta Data collection for sub-national statistics (mainly cities) (Zbiranje podatkov za podnacionalno raven - mestna naselja), ki so sicer objavljeni v Eurostatovi podatkovni bazi.

Pomagaj dr. Edvardu Valvazorju raziskovati Slovenijo

Igra se odvija v prihodnosti, kjer Dr. Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije. Delo si olajša tako, da razvije simulacijo Slovenije. Zdaj potrebuje raziskovalce, da jih bo odposlal v eno izmed dvanajstih slovenskih regij v simulaciji. Tam bodo zanj zbirali informacije o Sloveniji. Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokrajculja in drugi.

Raziskovalci, ki pristanejo v isti regiji, se v simulaciji potem skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z raziskovalci, ki so razvrščeni v druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesta v simulaciji. Posamezna igra traja 7 dni, zmaga pa mesto oziroma regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije (od prazgodovine do prihodnosti). V igro je trenutno vključenih več kot 2.000 vprašanj, ki vsebujejo samo dejstva o Sloveniji ali v zvezi z njo.

Igralec lahko igra igro Junaki Slovenije na dva načina: lahko izzove eno izmed enajstih nasprotnih regij in se z njimi bori za surovine, lahko pa se pomeri z naključnim igralcem ne glede na to, kateri regiji ta pripada. Igralec, ki zmaga v igri po drugem načinu, prejme za nagrado le goldinarje (denarno enoto) in točke za zmago.

Junaki Slovenije so na voljo za naprave z operacijskim sistemom iOS (Apple) in za naprave z operacijskim sistemom Android.



Več v Slovenija