Tovorno vozilo s cisterno prebilo ograjo in zapeljalo z viadukta, voznik umrl

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je del avtoceste v smeri proti Štajerski zaprt in poteka samo po levem prometnem pasu

Prlekija-on.net, sreda, 13. november 2019 ob 09:59
Na kraju prometne nesreče, foto: GB Ljubljana

Na kraju prometne nesreče, foto: GB Ljubljana

V sredo, nekaj minut po 8. uri, se je na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri Štajerske zgodila hujša prometna nesreča, kjer je tovorno vozilo s cisterno prebilo ograjo in zapeljalo z viadukta. Po do sedaj zbranih obvestilih sta v nesreči udeležena voznika osebnega in tovornega vozila s cisterno, kjer na srečo ni bilo nevarnih snovi.

Ogled kraja prometne nesreče še poteka. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je del avtoceste v smeri proti Štajerski zaprt in poteka samo po levem prometnem pasu. Tam nastajajo daljši zastoji. Voznike policija prosi za strpnost, upoštevanje navodil policistov in upravljalca ceste. Če je možno, naj vozniki za vožnjo v smeri Maribora uporabijo severno obvoznico.

Do nesreče je prišlo, ker je 40-letni slovenski državljan z avtomobilom znamke Opel corsa, zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal desno in trčil v cisterno. Tovorno vozilo je zaneslo v desno izven vozišča, prebilo varovalno ograjo in padlo z viadukta, približno 20 metrov globoko. Voznik cisterne nesreče ni preživel, voznik osebnega vozila pa v nesreči ni bil poškodovan.

Nastala je večja materialna škoda, poškodovano je bilo še eno vozilo na katerega so padli deli cestne infrastrukture.



Več v Slovenija