Vaja NMP Ljutomer in PGD Ljutomer ob reševanju ponesrečencev, udeleženih v prometni nesreči

Organizatorja ZD Ljutomer in PGD Ljutomer sta ocenila vajo kot zelo koristno in pomembno zaradi potrebnega usklajenega delovanja obeh služb - gasilcev in nujne medicinske pomoči

Prlekija-on.net, nedelja, 1. december 2019 ob 16:12
Vaja NMP Ljutomer in PGD Ljutomer

Vaja NMP Ljutomer in PGD Ljutomer

V soboto 30. 11. 2019 je potekala na parkirišču ZD Ljutomer vaja tehničnega reševanja ponesrečencev udeleženih v prometni nesreči.

Organizatorja ZD Ljutomer in PGD Ljutomer sta ocenila vajo kot zelo koristno in pomembno zaradi potrebnega usklajenega delovanja obeh služb - gasilcev in nujne medicinske pomoči.

Vaja je bila zastavljena na osnovi trka dveh avtomobilov, v katerih so bili trije ponesrečenci s hudimi telesnimi poškodbami. Da so lahko reševalci oskrbeli ponesrečence, so gasilci PGD Ljutomer zagotovili varno delovišče s številnimi tehničnimi postopki. Nato so vsakega posameznega ponesrečenca dokončno oskrbele tri ekipe reševalcev NMP Ljutomer.

Ob koncu vaje, ki je okrepila že tako dobro sodelovanje med obema službama, so srečanje zaključili z druženjem in pogostitvijo, ter ob tem prišli do enotnega sklepa, da bodo v prihodnje izvedli še več podobnih vaj.

Namen slednjih je, da se ukrepanje ob tovrstnih nesrečah, oz. dogodkih izvede na najvišji tehnični in strokovni ravni.

Zapisal: Sašo Duh, dr. med., spec. druž. med., vodja NMP



Več v Kultura in izobraževanje