Pot med krošnjami privabila že številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi

Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po Poti med krošnjami Pohorje sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev

Prlekija-on.net, četrtek, 20. februar 2020 ob 17:47
Pot med krošnjami Pohorje na Rogli

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja.

Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po Poti med krošnjami Pohorje sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev. Sicer večinoma slovenskim obiskovalcem pa so se pridružili številni tujci - predvsem iz sosednje Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Italije, pa tudi iz bolj oddaljenih držav, kot so Nizozemska, Švica in celo Avstralija.

Pot med krošnjami, foto: Marko Vindiš

Kmalu: Kilometer dolga pot 20 metrov nad tlemi ter razgled s 37 metrov visokega stolpa


Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli odpira svoja vrata obiskovalcem


Naj spomnimo ...

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. 1043 metrov dolga pot na višini med 20 in 37 metri vas popelje skozi raznolik pohorski gozd, mimo adrenalinskih presenečenj in poučnih zanimivosti. Najbolj navdušujoč je seveda 37 metrov visok stolp, zahvaljujoč kateremu se zdijo stoletni pohorski gozdovi in oddaljeni kraji kot na dlani.

Poleg tega, da je osnovni cilj Poti med krošnjami poučevanje o naravnih procesih v gozdu ter o tem, kako zaščititi dragoceni gozdni ekosistem, je njena filozofija zelo vključujoča. Pot med krošnjami je namreč v celoti, vključno s stolpom, dosegljiva tudi vozičkom (tako invalidskim kot otroškim), saj največji vzpon poti meri le 6 %, obenem pa so ograje zgrajene tako, da razgleda med krošnjami ni prikrajšan nihče.

Tudi pozimi ...

Sprehod med krošnjami mogočnih pohorskih dreves ni izkušnja, ki bi bila rezervirana zgolj za tople poletne dni, saj omogoča prav posebno doživetje tudi v zimskem času, ko se narava umiri in seže pogled še dlje po zimski pokrajini.

Izlet na Pot med krošnjami, ki je z darilnimi boni mimogrede odlično darilo za družine in posameznike, je preprosto združiti tudi s smučanjem na Rogli, kopanjem v Termah Zreče ali obiskom katere izmed številnih naravnih in kulturnih znamenitosti Destinacije Rogla - Pohorje.

V zimskih šolskih počitnicah bo Pot med krošnjami Pohorje obiskovalcem na voljo vsak dan med 10. in 16. uro. Obiskovalce bo, poleg nepozabnega doživetja, razveseljeval tudi navihani veveriček Emil, simpatična maskota Poti med krošnjami.

Foto: Iztok Medja za PMKPKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Zanimivosti