Šli bodo na ulice »proti koaliciji sovraštva«

Organizatorji želijo poslance SMC in DeSUS »opozoriti, da se lahko v ponedeljek odločijo tudi drugače in preprečijo, da sovraštvo naslednji dve leti vlada Sloveniji«

Prlekija-on.net, četrtek, 27. februar 2020 ob 08:52
V Ljubljani bo nov shod

V Ljubljani bo nov shod

Potem ko so sveti strank SMC, NSi in DeSUS potrdili koalicijsko pogodbo in odločitev za vstop v novo Janševo vlado, predsednik Borut Pahor pa je nato tudi državnemu zboru predlagal Janšo za novega predsednika vlade, se je na Facebooku pojavil dogodek, Brez strahu: Shod proti koaliciji sovraštva, ki bo v petek, 28. februarja, ob 17. uri. Organizatorji shoda so v opisu ndogodka med drugim zapisali, da "politika SDS temelji na sovraštvu: do soljudi, okolja in kulture. Danes ni mogoče, da sovraštvo vlada samo. Politika strahu, nasilja in okoljskega uničenja lahko zavlada le, če SDS podprejo stranke, ki trdijo, da bodo skrajno desničarskemu sovraštvu dale »človeški obraz«".

Po opisu sodeč, naj bi shod potekal od sedeža stranke SMC do sedeža stranke DeSUS, njihove poslance pa želijo "opozoriti, da se lahko v ponedeljek odločijo tudi drugače in preprečijo, da sovraštvo naslednji dve leti vlada Sloveniji", so še zapisali ob opisu dogodka.

Brez strahu: Shod proti koaliciji sovraštva

Voditelji strank nove koalicije: Janez Janša, Andrej Tonin, Aleksandra Pivec in Zdravko Počivalšek

Sloveniji se obeta Janševa vlada




Več v Slovenija