Po opravljenih 183 testih, v Sloveniji ni potrjenega primera koronavirusa

29. 2., do 12. ure v Sloveniji nimamo potrjene okužbe s koronavirusom

Prlekija-on.net, sobota, 29. februar 2020 ob 13:18
Opravljenih je bilo 183 testov

Opravljenih je bilo 183 testov

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da 29. 2., do 12. ure v Sloveniji nimamo potrjene okužbe s koronavirusom. Opravljenih je bilo 183 testov.

Pojav prve potrjene okužbe pri nas naj bi sicer bil le še vprašanje časa. Vse pristojne institucije že ves čas natančno spremljajo dogajanje, obveščajo javnost o preventivnih ukrepih, v pripravljenosti pa so tudi ukrepi za zajezitev širjenja okužb pri nas.

ZD Ljutomer je izdal navodila in ukrepe glede pojava koronavirusa

ZD Ljutomer izdal navodila in ukrepe glede pojava koronavirusa


Koronavirus je sicer razširjen že v več kot 50 državah po svetu, med temi so tudi države v naši soseščini, Italija, Hrvaška in Avstrija.

Slovenski družinski zdravniki so v petek dobili poenotena navodila, kako ravnati v primeru suma okužbe. Brise za testiranja pa zaradi racionalizacije kadrov in opreme jemljejo na 16 točkah, bolnišnice pa nadaljujejo preventivne in zaščitne ukrepe.

Pristojne zdravstvene službe poudarjajo, da naj vsak bolnik, ki sumi, da je okužen z novim koronavirusom, po telefonu najprej pokliče svojega izbranega zdravnika. Če ta ne dela, naj pokliče najbližjo dežurno ambulanto. Zdravnik bo presodil, ali je sum upravičen in je treba opraviti testiranje.

V tem primeru bo zdravnik bolnika napotil na ustrezno vstopno točko, ki jo bo tudi obvestil o bolnikovem prihodu. Taka navodila so pred dnevi izdali tudi v ZD Ljutomer.

Koronavirus se širi po svetu

Miti in resnice o koronavirusu




Več v Slovenija