Vlada odredila obratovalni čas za prodajalne z živili

V odloku je določen obratovalni čas za prodajalne z živili, ki traja vsak dan vsaj od 8. ure in najmanj do 20. ure, dopoldan pa bodo imeli prednost tisti iz ranljivejših skupin

Prlekija-on.net, četrtek, 19. marec 2020 ob 07:47
Dopoldan bodo imeli prednost tisti iz ranljivejših skupin

Dopoldan bodo imeli prednost tisti iz ranljivejših skupin

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Namen določila je v preprečevanju stikov zaradi epidemije COVID-19, zaradi česar je določen delovni čas, ki bo omogočil daljši časovni interval opravljanja nakupov v prodajalnah in s tem zmanjšal koncentracijo kupcev.

V odloku je določen obratovalni čas za prodajalne z živili, ki traja vsak dan vsaj od 8. ure in najmanj do 20. ure. V času od 8. do 10. ure se mora vsem ranljivim skupinam, med katere se uvrščajo invalidi, upokojenci in nosečnice, omogočiti prednost tako pri nakupu kot tudi vstopu v trgovino. Ob nedeljah in dela prostih dnevih so zaprte vse prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ki lahko obratujejo.

Ta odlok začne veljati danes.

Trgovine v zadnjih dneh prilagodile delovne čase

Vse večje trgovine so v preteklih dneh že sicer prilagodile svoje delovne čase, od danes tudi v vseh trgovinah Mercator velja spremenjen delovni čas. V Mercatorju so za vsako regijo v Sloveniji določili ključne trgovine, katerih delovni čas bo do 20. ure, ostale trgovine pa bodo praviloma odprte do 18. ure, če že zdaj ne obratujejo po skrajšanem obratovalnem času. Tiste trgovine, ki obratujejo tudi v nedeljo, bodo odprte najdlje do 15. ure.

Nov odlok sicer določa, da so vse prodajalne v nedeljo zaprte.

Spar in Lidl spreminjata delovni čas trgovin

Spar in Lidl od torka s spremenjenim delovnim časom


Tudi Hofer s torkom krajša delovni čas

Tudi Hofer skrajšal delovni čas trgovin




Več v Slovenija