V Sloveniji potrjenih 341 okužb s koronavirusom, v pomurski regiji 11, v podravski 31

Po podatkih NIJZ je v pomurski regiji ena okužba več, kot dan prej in sicer na območju Ljutomera

Prlekija-on.net, petek, 20. marec 2020 ob 14:16
Trenutno je potrjenih 341 okužb s koronavirusom

Trenutno je potrjenih 341 okužb s koronavirusom

V petek, 20. marca, do 10. ure, je v Sloveniji bilo potrjenih 341 primerov okužbe z novim koronavirusom, opravljenih je bilo 10.980 testiranj. Po epidemioloških podatkih, ki so jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 114 iz osrednjeslovenske, 56 iz juhovzhodne Slovenije, 55 iz savinjske, 31 iz podravske, 23 iz gorenjske, 14 iz koroške, 12 iz primorsko-notranjske, 11 iz pomurske in obalno-kraške, pet iz goriške, dva iz zasavske in posavske regije (Slika 3). Pet obolelih je tujih državljanov. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 166 žensk in 175 moških, ena oseba je umrla. Oboleli po starostnih skupinah so predstavljeni v Tabeli 1.

Po podatkih NIJZ je v pomurski regiji ena okužba več, kot dan prej in sicer na območju Ljutomera, v podravski regiji pa dve več, kot dan prej.

Okuženih je tudi 21 otrok, a nihče od njih ne potrebuje hospitalizacije, bolezen pri njih poteka v blagi obliki. Kot je poročala TV Slovenija je v Ljubljani hospitaliziranih 21 bolnikov, šest jih je v kritičnem stanju. Skupno število hospitaliziranih pacientov v UKC-ju Maribor je 11 (dva pacienta sta v intenzivni enoti, oba intubirana (respirator); na oddelku je devet pacientov, od tega en pacient potrebuje dodatno oskrbo s kisikom), 113 zaposlenih pa je preventivno v domači izolaciji.

Med okuženimi v Sloveniji je tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved,, ki je izvide testiranja prejel danes, že od 7. marca pa je odsoten iz kabineta in s sodelavci na občini ni imel stika.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V SBMS odkrili sodelavca s potrjeno okužbo z novim koronavirusom


Aktualno stanje v Sloveniji glede okužb, lahko spremljate tudi v spodnji aplikaciji.

Statistika okuženih

Podatke so prispevali naslednji mikrobiološki laboratoriji: Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo MF, Klinika Golnik, NLZOH Ljubljana, NLZOH Celje, NLZOH Maribor, NLZOH Novo mesto in NLZOH Koper.

Število pregledanih bolnikov
Slika 1: Število pregledanih bolnikov na SARS CoV-2 in število pozitivnih bolnikov na okužbo s SARS CoV-2, 20.3.2020 do 14. ure, vir: NIJZ
Okuženi koronavirus
Slika 2: Število potrjenih primerov COVID-9 po starostnih skupinah na dan 20. 3. 2020 do 10. ure, vir: NIJZ
Okuženi koronavirus
Slika 3: Število obolelih s COVID-19 po statistični regiji bivanja na dan 20. 3. 2020 do 10. ure, vir: NIJZ
Okuženi po občinah
Do 20. 3. 2020 je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 92 občinah (43 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe COVID-19 sta bila potrjena v 47 občinah.., vir: NIJZ


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija