Dr. Aleš Rozman: Verjetno letos počitnic v tujini ne bo

Družba se bo morala navaditi na novo realnost, na socialno distanco in nošenje mask, saj prebivalstvo še dolgo ne bo prekuženo, pravi direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman

Prlekija-on.net, sobota, 11. april 2020 ob 17:45
Verjetno letos počitnic v tujini ne bo pravi dr. Aleš Rozman

Verjetno letos počitnic v tujini ne bo pravi dr. Aleš Rozman

Na izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 so v soboto sodelovali Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman, predstojnik območne enote NIJZ v Kopru Milan Krek ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

Kot je med drugim povedal Rozman, se bo družba morala navaditi na novo realnost, na socialno distanco in nošenje mask, saj prebivalstvo še dolgo ne bo prekuženo.

"Smiselno je sproščanje ukrepov v tistih dejavnostih gospodarstva, ki imajo malo osebnega kontakta in tako nizko stopnjo nevarnosti prenosa bolezni. Druženja v skupinah se bomo morali izogibati še dalj časa," je povedal Rozman ter dodal: "Verjetno letos počitnic v tujini ne bo. Potovanje znotraj Slovenije bo odvisno od epidemioloških trendov."

"V zadnjih dneh opažamo ugodne trende gibanja števila obolelih in sprejetih v bolnišnice. Pazimo, da teh prednosti, ki smo jih dobili z res dobrim režimom ukrepov proti epidemiji v zadnjem mesecu, ne bomo zapravili v naslednjem tednu," še je med drugim povedal Rozman.

Celotno konferenco si lahko ogledate v videu.

98 primerov je do sedaj bilo zabeleženo v podravski in 107 v pomurski regiji

1.188 okužb s koronavirusom: 98 v podravski in 107 v pomurski regiji




Več v Slovenija