Znanih več podrobnosti o koriščenju turističnih bonov

Bon bo deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo bona v denarju ni možno.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. junij 2020 ob 19:03
Turistični boni bodo unovčljivi za dopustovanje v Sloveniji

Turistični boni bodo unovčljivi za dopustovanje v Sloveniji

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma ter jo objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Uredba določa način koriščenja turističnih bonov preko informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije, povračilo sredstev preko informacijskega sistema FURS ter način vodenja in upravljanja evidence bonov. Bon bo vpisan kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki).

Bon bo unovčljiv za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom.

Slovenski turizem naj bi potreboval 5 let, da se zopet postavi na noge

Boni prenosljivi do drugega kolena; poziv tudi k uvedbi bonov v regionalnem okolju


Bone bodo prejeli vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v vrednosti 200 evrov, mlajši pa v vrednosti 50 evrov. Bone bo za plačilo prenočitve ali prenočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji možno uporabiti od 19. junija do 31. decembra 2020.

Upravičenec bon unovči tako, da ob prijavi na dan prihoda pri ponudniku storitve le-tega obvesti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Ponudnik nato v informacijski sistem FURS vnese podatke o upravičencu, na podlagi katerih FURS v informacijskem sistemu označi unovčenje bona pri upravičencu (zmanjša njegovo dobroimetje) ter vrednost bona v znesku opravljene storitve izplača ponudniku storitev v rokih in na način, ki so določeni v omenjeni uredbi.

Bon bo deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo bona v denarju ni možno.

Podrobneje bo uredba predstavljena jutri, v torek, 9. junija na novinarski konferenci ob 14.30 uri.Več v Slovenija