Zgodovinsko slovensko zmagoslavje na Elizejskih poljanah

Pogačar bo v ponedeljek dopolnil šele 22 let in je ob svojem krstnem nastopu na najprestižnejši dirki na svetu postal drugi najmlajši zmagovalec Toura.

Prlekija-on.net, nedelja, 20. september 2020 ob 19:11
Slovenska peterka Matej Mohorič, Jan Polanc, Primož Roglič, Tadej Pogačar in Luka Mezgec, foto: Twitter Tour de France

Slovenska peterka Matej Mohorič, Jan Polanc, Primož Roglič, Tadej Pogačar in Luka Mezgec, foto: Twitter Tour de France

107. Dirka po Franciji se je končala z velikim zmagoslavjem Tadeja Pogačarja na Elizejskih poljanah. Pogačar je v soboto na kronometru zrežiral zgodovinski preobrat, kjer je rojaka Primoža Rogliča premagal za skoraj dve minuti in tako pred zadnjo etapo oblekel rumeno majico.

Pogačar bo v ponedeljek dopolnil šele 22 let in je ob svojem krstnem nastopu na najprestižnejši dirki na svetu postal drugi najmlajši zmagovalec Toura. Poleg rumene majice, pa je Tadej oblekel še pikčasto za najboljšega na gorskih ciljih in belo majico za zmago v seštevku mladih kolesarjev, na Touru pa je zaslužil 602.328 evrov. Pogačarja poznavalci kolesarstva že dlje časa primerjajo z najboljšimi na svetu, letos je to tudi potrdil.

Primoža Rogliča in ekipo smo lahko spremljali leta 2018 tudi v Ljutomeru

Slovenija ima zmagovalca Dirke po Franciji, a to ni Roglič, pač pa Pogačar!


Zgodovinski uspeh slovenskega kolesarstva je z drugim mestom dopolnil Roglič, ki je pred tremi leti postal prvi Slovenec z etapno zmago na Dirki po Franciji. Roglič je lani kot prvi Slovenec osvojil tritedensko dirko, ko je bil najboljši na Vuelti, letos pa je kot prvi Slovenec tudi oblekel rumeno majico, v kateri je kolesaril 11 etap. Roglič je tretjič v karieri Grand Tour končal na odru za zmagovalce, lani je zmagal na Vuelti in bil tretji na Giru, tokrat je končal Tour na drugem mestu.

Slovenian cyclists are making history at this year's Tour de France. Slovenia celebrates double victory and we could't...

Objavil/a Feel Slovenia dne Nedelja, 20. september 2020


Več v Slovenija