Osnovnošolci kmalu brez mask pri pouku?

Ukrep nošenja mask pri pouku bo za otroke v osnovnih šolah odpravljen, je za Odmeve povedala državna sekretarka Tina Bregant.

Prlekija-on.net, sreda, 30. september 2020 ob 10:07
Maske med poukom ne bodo več obvezne

Maske med poukom ne bodo več obvezne

Svetovalna skupina za covid-19 je sinoči preučila epidemiološke razmere v državi, kjer predlagajo še doslednejše spoštovanje že znanih in veljavnih ukrepov. Državna sekretarka Tina Bregant pa je v Odmevih dejala, da bo ukrep nošenja mask pri pouku za otroke v osnovnih šolah odpravljen.

"Na današnjem srečanju smo se pogovarjali, da ni najbolj pošteno, da morajo naši otroci nositi maske pri pouku, če je zagotovljena razdalja, tako da bo ta ukrep nošenja mask pri pouku za otroke v osnovnih šolah odpravljen," je napovedala Bregantova v Odmevih. Dodala pa je, da od učiteljev in preostalih zaposlenih na šolah pričakujejo, da se držijo priporočil in da nosijo maske ali pa vizirje ali pa da predavajo za pleksisteklom.

Po njenem mnenju je na mestu tudi omejitev zbiranja na javnih krajih. "Pogovarjali smo se, da bi zmanjšali skupine, verjetno na šest oseb, če je srečanje vodeno, recimo znotraj gledališča, pa na 250 ljudi. Osebno se mi zdi izredno pomembno, da ne zapiramo šol, da se vsi držimo ukrepov in čim dlje ohranimo delujočo skupnost," je še dejala sekretarka.

Dokument bo vlada na sredini seji dopolnila in predvidoma sprejela, že v prihodnjih dneh pa z njim seznanila tudi javnost, je še poročala TV Slovenija.



Več v Slovenija