Ste kupili nepremičnino? Takoj na zemljiško knjigo!

Tudi če ste stanovanje plačali in dobili že pred leti, a ste pozabili na vpis lastninske pravice, lahko ostanete praznih rok!

Prlekija-on.net, torek, 5. april 2011 ob 11:473
Ste kupili nepremičnino? Takoj na zemljiško knjigo!

Ste kupili nepremičnino? Takoj na zemljiško knjigo!

Imate stanovanje, hišo, vikend, garažo ali poslovni prostor ? Zemljiška knjiga (ZK) je vaš najboljši prijatelj. Sploh zdaj, ko je večina investitorjev v ogromnih dolgovih ali celo tik pred propadom. Vsi najbrž poznate afere kot so Zbiljski gaj, Vegrad, GPG.

Zelo veliko lastnikov, ki so že pred leti kupili stanovanja in poslovne prostore, še vedno ni vpisanih v zemljiški knjigi. Večina je preprosto pozabila, da mora urediti tudi to.

Kaj lahko storimo, če smo kupili stanovanje pred leti od podjetja v stečaju?
Dokazati moramo, da podjetje v stečaju ni več pravi lastnik. Kar pa ni tako preprosto, poleg tega zahteva čas, denar in, ne nazadnje, potrpljenje. Res je, da boste na spletu našli navodila, kako se opravi vpis v zemljiško knjigo. Toda, ali ste prepričani, da želite ta pomemben korak storiti sami? Ko pomislite, kako pomemben je pravilen vpis v zemljiško knjigo, se vam najbrž vaša roka kar malo zatrese, ko pomislite, da bi morali obrazec za vpis v zemljiško knjigo izpolnjevati kar sami?

Kontaktirajte strokovnjake iz podjetja Consolea d.o.o., kjer vam bodo pomagali do prave rešitve: Vpis nepremičnine v zemljiško knjigo.


Več v Slovenija