Jelko Kacin: »Novo obolelih je več kot 400. Nedelja, dan za razmislek.«

»Nedelja, dan za razmislek, za spoznanja, za solidarnost, za dosledno spoštovanje omejitev in priporočil NIJZ. Pazimo nase in svoje bližnje, na vse, mnogi so v stiski, pokličite jih,« je med drugim sporočil Kacin.

Prlekija-on.net, nedelja, 11. oktober 2020 ob 09:421
Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Vladni govorec, Jelko Kacin, je na svojem Twitter računu objavil, da je v soboto bilo preko 400 pozitvnih testov: "Novo obolelih je več kot 400. Vse več nas osebno pozna ljudi, ki so zboleli. Nedelja, dan za razmislek, za spoznanja, za solidarnost, za dosledno spoštovanje omejitev in priporočil NIJZ. Pazimo nase in svoje bližnje, na vse, mnogi so v stiski, pokličite jih."

"Delež pozitivnih testov najvišji doslej - 13,9 %. Ob 2956 testiranjih potrjenih 411 primerov COVID-19. Če še nimate aplikacije #OstaniZdrav, si jo naložite in pomagajte epidemiologom NIJZ, ki zaradi naraščanja števila primerov ne zmorejo več obdelati vseh #skupajzmoremo," je še pozneje zapisal.

Pozitivni testi so bili tudi v občinah Ljutomer, Razkrižje, Središče ob Dravi in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Tudi v vzgoji in izobraževanju postajajo razmere zahtevnejše

Kako bo s šolanjem v naslednjih tednih? MIZŠ: Tudi v vzgoji in izobraževanju razmere postajajo zahtevnejše.


Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji in podatki za dan 10. 10. 2020 (00:00–24:00): - Št. testiranj: 2956 - Št....

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Nedelja, 11. oktober 2020


Več v Slovenija