Omejitve delovanja za gostinske lokale, salone in rekreativne objekte v rdečih regijah začnejo veljati v soboto

V tako imenovanih rdečih regijah je prepovedano ponujanje storitev neposredno potrošnikom v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih.

Prlekija-on.net, petek, 16. oktober 2020 ob 16:54
Lokali bodo samevali

Lokali bodo samevali

Ukrepi iz odloka, ki ga je vlada sprejela na seji 14. oktobra 2020, in določa omejitve delovanja za gostinske lokale, trgovine, frizerske in kozmetične salone ter zaprte rekreativne objekte, bodo stopili v veljavo v soboto, 17. oktobra 2020, potem ko je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v petek objavil posodobljen seznam stopnje okuženosti slovenskih regij.

Veljavnost teh ukrepov se bo za regije spreminjala glede na zadnje objavljene podatke NIJZ o stopnji okužb v posamezni regiji. NIJZ bo te podatke objavljal predvidoma enkrat tedensko, na spletni strani in v Uradnem listu.

Občina Ljutomer ima 18 aktivnih okužb

Na rdečem seznamu tudi pomurska in podravska regija


Omejitve delovanja

V tako imenovanih rdečih regijah, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih presega 140 na 100.000 prebivalcev, je prepovedano ponujanje storitev neposredno potrošnikom v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih.

Opravljanje gostinske dejavnosti v kavarnah, slaščičarnah, okrepčevalnicah, barih, restavracijah, gostilnah, kmetijah, priprave in strežbe jedi in pijač je dovoljeno v nastanitvenih obratih, vendar le za goste, ki prenočujejo v nastanitvenih obratih in sicer od 6.00 do 22.30. V ostalih gostinskih obratih je dovoljena izključno dostava hrane in pijače ali osebni prevzem.

Odlok tudi omejuje število strank, ki so lahko hkrati v frizerskih ali kozmetičnih salonih, in sicer na eno stranko v prostoru.

V rdečih regijah nošenje mask tudi na prostem

To so omejitve, ki veljajo v rdečih regijah




Več v Slovenija