MIZŠ z nujnim obvestilom glede vrtcev

Kot sporočajo, se vrtci v ponedeljek zapirajo, predvidoma za en teden. Za nujno varstvo pa sklep lahko sprejmejo župani občin.

Prlekija-on.net, petek, 23. oktober 2020 ob 10:28
Vrtci se zapisarjo

Vrtci se zapisarjo

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) javnost obvešča, da so vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020 zaprti, predvidoma za en teden. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2. V času zaprtja vrtcev so starši plačila za vrtec oproščeni.

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal NIJZ.

Župani sprejete sklepe, s katerimi določijo izjeme od splošnega zaprtja vrtcev, nemudoma posredujejo na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, na e-naslov: gp.mizs@gov.si

Janez Janša je predstavil nove ukrepe, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Zapirajo se hoteli, gostinski obrati, vrtci, omejuje se poslovanje trgovskih centrov...