Neuradno naj bi se nam obetala 14-dnevna zaostritev ukrepov

Tako bi naj veljali ukrepi, ki so v veljavi bili že spomladi, na voljo bi bile le nujne storitve, šole bi ostale zaprte, odpravili bi večino izjem pri prehodu državne meje, druženje na javnih krajih pa naj bi omejili le na ožje družinske člane.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2020 ob 14:171
Obetalo naj bi se nam zaostrovanje ukrepov

Obetalo naj bi se nam zaostrovanje ukrepov

Vlada v četrtek na seji razpravlja o dodatnih ukrepih oz. zaostritvi obstoječih. Kot poroča TV Slovenija naj bi neuradno koalicijski partnerji s strokovno svetovalno skupino vlade dosegli dogovor o zaostritvi ukrepov za 14 dni, kar je predlagal minister za zdravje Tomaž Gantar. Tako bi naj veljali ukrepi, ki so v veljavi bili že spomladi, na voljo bi bile le nujne storitve, šole bi ostale zaprte, odpravili bi večino izjem pri prehodu državne meje, druženje na javnih krajih pa naj bi omejili le na ožje družinske člane.

Več bo znanega po seji vlade, predvidoma pozno popoldne, ko bodo ukrepi predstavljeni na novinarski konferenci.

Minister Gantar je za popolno zaprtje države

Minister Gantar: Za 14 dni bi morali uvesti še nekoliko strožje ukrepe


Predsednik vlade Janez Janša je že v sredo zvečer zapisal, da bodo "potrebni dodatni napori, da obvladamo virus, zavarujemo zdravje in življenja ranljivih ter razbremenimo zdravstveni sistem."

V sredo so sicer opravili 6.767 testov na novi koronavirus, pozitivnih primerov je bilo 1.925, kar je 28,4 odstotkov. Umrlo je 41 bolnikov s covidom-19, kar je največ do zdaj. "Razmere se umirjajo, testov je bilo manj, okuženih je 274 manj kot dan pred tem," je na dopoldanski novinarski konferenci povedal Kacin. V bolnišnicah je hospitaliziranih 1.210 COVID-19 pacientov, na intenzivni negi 200, skupaj je bilo iz bolnišnic sicer odpuščenih 93 oseb.

Kacin je tudi povedal, da je pri pomurski regiji zaznati manjši padec in da se razmere umirjajo v vseh regijah, rast pa je za zdaj zaznati še pri goriški in podravski regiji.



Več v Slovenija