Zapirajo se nenujne storitve. V živilskih trgovinah ne bo možen nakup oblačil, obutve in tehničnega blaga.

Spomladi smo ob zaprtju države v živilskih trgovinah lahko kupili tudi tehnično blago ali oblačila, ob tokratnih omejitvah od ponedeljka naprej to ne bo možno.

Prlekija-on.net, nedelja, 15. november 2020 ob 18:12
V živilskih trgovinah ne bo možen nakup oblačil, obutve in tehničnega blaga

V živilskih trgovinah ne bo možen nakup oblačil, obutve in tehničnega blaga

Od ponedeljka, 16. novembra dalje, bo začasno prepovedana prodaja blaga in storitev potrošnikom, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja. V prvem valu epidemije spomladi, ob podobnih ukrepih, so živilske trgovine lahko prodajale oblačila, obutev in tehnično blago, tokrat pa bodo ti izdelki na voljo le v spletnih trgovinah. V živilskih trgovinah tako od ponedeljka ne bo mogoče kupiti izdelkov, kot so oblačila, obutev in tehnično blago.

Trgovine tako svoje kupce obveščajo, da teh izdelkov tokrat pri njih ne bo možno kupiti.

Nujne storitve, kot so lekarne, ostajajo dosegljive

Začasno zaprtje vseh nenujnih trgovin. To so izjeme.


• POMEMBNO OBVESTILO O PONUDBI BLAGA • Spoštovani kupci, obveščamo vas, da v skladu z vladnim odlokom od ponedeljka,...

Objavil/a Lidl Slovenija dne Nedelja, 15. november 2020

Ob tem se tudi število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, omeji na 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov, ali na eno stranko na 10 kvadratnih metrov, če gre za odprto tržnico.

Poleg tega morajo trgovski centri zagotavljati 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru, hkrati pa je potrebno upoštevati tudi omejitev 30 kvadratnih metrov na posamezno prodajalno v sklopu trgovskega centra in imeti ločen vhod in izhod za stranke. Upoštevanje teh pogojev zagotovi upravljavec trgovskega centra oziroma odgovorna oseba posamezne trgovine.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom je dovoljeno le pod pogojem, da se zagotovi minimalni možni stik s potrošniki in upoštevajo vsa higienska priporočila ministrstva za zdravje in NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Prav tako mora biti omogočeno redno prezračevanje ali ustrezna ventilacija prostorov in zagotovljeno razkuževanje rok za stranko pred vstopom in ob izstopu iz prostorov. Odgovornost delodajalcev pa je, da zaposlenim zagotovijo zaščitno opremo in zagotovijo spoštovanje navodil.

Skladno z novimi ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa se s ponedeljkom začasno zapirajo naše trgovine M...

Objavil/a Mercator dne Petek, 13. november 2020
Še naprej smo omejeni na občine

Vsi ti ukrepi veljajo od petka oz. ponedeljka naprej




Več v Slovenija