»Prleški monolit« padel, a so ga postavili nazaj

Kako je padel, ni znano, nekateri pravijo, da ga je prevrnil celo veter.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. december 2020 ob 17:573
Kovinski monolit v Prlekiji

Kovinski monolit v Prlekiji

Včeraj smo že poročali o monolitu, ki se je pojavil tudi pri nas, v Prlekiji. Takšni in podobni monoliti so se v minulih dneh pričeli pojavljati širom po svetu, najprej v ZDA v zveznih državah Utah in Kalifornija, nato v Romuniji, minuli teden pa tudi pri nas, v petek v Kamnici pri Mariboru, v nedeljo pa na Jeruzalemu v Prlekiji.

Danes nam je cel dan zvonil telefon, kjer so radovedni bralci spraševali, kje točno se ta naš "prleški monolit" nahaja, klicale so nas tudi številne medijske hiše ter spraševale za lokacijo. Tako se je Prlekija po daljšem času spet znašla na naslovnicah nekaterih drugih medijev.

Kovinski monolit v Prlekiji

Skrivnostni kovinski monolit se je pojavil tudi v Prlekiji


In tako se eni sprašujejo, kako se je to znašlo pri nas, ali morda gre za delo Nezemljanov, spet drugi se temu le smejejo, saj je že od začetka bolj ali manj jasno, da gre za delo kakšnega lokalnega "šlosarja". Gre pa vseeno za zanimivost, ki bi v nekih drugačnih časih lahko imela pozitiven učinek na turizem in gospodarstvo v teh krajih.

Danes so naši bralci tudi poročali, da je skulptura padla, a so jo nato ponovno postavili nazaj. Tako je tudi vidno, da je skulptura votla in ne gre za monolit v pravem pomenu besede. Kako je padla, ni znano, nekateri pravijo, da jo je prevrnil celo veter. Po poročanju RTV Slovenija pa monolita, ki so ga v petek odkrili v Kamnici pri Mariboru, na tisti lokaciji več ni.

Objavil/a Anita Bukovec dne Ponedeljek, 07. december 2020


Več v Zanimivosti