Slovenija Hrvaški poslala najnujnejše; Rdeči križ prosi in poziva k pomoči

Rdeči križ Slovenije prosi in poziva k pomoči za prizadete ob potresih na Hrvaškem

Prlekija-on.net, torek, 29. december 2020 ob 20:26
#SkupajZmoremo

#SkupajZmoremo

Rdeči križ Slovenije je danes iz Sklada solidarnosti nakazal 10.000 evrov na račun Rdečega križa Hrvaške za pomoč prizadetim ob potresih. Po včerajšnjem in današnjem potresu na Hrvaškem se je Rdeči križ Slovenije takoj povezal s kolegi iz Rdečega križa Hrvaške, ki na terenu pomagajo prizadetim ob obeh potresih.

Potresa sta povzročila predvsem veliko materialno škodo, ekipe Rdečega križa Hrvaške so prizadetim prebivalcem na različne načine prihitele na pomoč. Ob ukrepanju na terenu in kasneje predvsem ob odpravi posledic potresa bodo najbolj potrebna denarna sredstva. Rdeči križ Slovenije je zato odprl sklic za zbiranje sredstev za pomoč prizadetim v potresih na Hrvaškem dne 28. in 29. 12. 2020. Sredstva bodo nakazana na račun Rdečega križa Hrvaške za pomoč prizadetim ob potresih.

Potres je imel epicenter 47 km jugovzhodno od Zagreba, vir: EMSC

Spet nas je pošteno streslo. Na Hrvaškem številne poškodbe stavb, umrlo več ljudi.


Rdeči križ Slovenije prosi in poziva vse, ki želijo pomagati prizadetim ob potresih na Hrvaškem, da svoj prispevek za akcijo "Potres Hrvaška" nakažejo na TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, ki je odprt pri banki SKB:

Namen: "Potres Hrvaška"
TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
SI56 0310-0111-1122-296
SWIFT: SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00-96885

Janez Janša: Slovenija ponudila pomoč Hrvaški po rušilnem potresu

Predsednik vlade Janez Janša je danes govoril s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovićem in Hrvaški ponudil pomoč Slovenije v vsem, kar nujno potrebujejo ob rušilnem potresu v Petrinji in okolici.

"Uprava RS za zaščito in reševanje je v pripravljenosti in v neposrednem stiku z odgovornimi na Hrvaškem," je dodal premier Janša. "Slovenija pošilja Hrvaški najpotrebnejše: ogrevane mobilne enote, bivalne kontejnerje, ogrevane šotore ter agregate. Prva pomoč bo prispela že danes. Izražamo sožalje družinam, svojcem žrtev potresa in polno solidarnost s Hrvaško," je še zapisal premier Janez Janša

Po dosedanjih podatkih potres z epicentrom na Hrvaškem v Sloveniji ni povzročil večje škode. "Beležimo več poškodb na fasadah zgradb, zvonikih cerkva in dimnikih stanovanjskih hiš," je na družbenem omrežju twitter še navedel predsednik vlade in izpostavil, da bomo v letu 2021 izvedli nacionalno vajo za varno ravnanje ob potresu.

Iz državnega logističnega centra v Rojah so pravkar odšli 4 zabojniki pomoči Hrvaški ob potresu.

Objavil/a Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje dne Torek, 29. december 2020
Poškodbe na cerkvi

Tudi tokratni potres poškodoval trojiško cerkev
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija