Naslednji teden pouk v prvi triadi pod strogimi pogoji in v zmanjšanem obsegu v devetih regijah

Regije, ki so dosegle stopnjo sproščanja so: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska regija.

Prlekija-on.net, sreda, 20. januar 2021 ob 21:55
Prva triada se vrača v šole

Prva triada se vrača v šole

Predsednik vlade Janez Janša je po sestanku na Brdu pri Kranju, kjer je vlada odločala o sproščanju ukrepov sporočil: "Naslednji teden se bo začel pouk v prvih treh razredih osnovnih šol, pa tudi predšolsko varstvo, a pod strogimi pogoji in v zmanjšanem obsegu." Kot je povedal Janša, bo v ponedeljek potekalo testiranje učiteljev in vzgojiteljev, v torek pa sledi odprtje vrtcev in vrnitev prve triade v šole v devetih regijah.

Regije, ki so dosegle stopnjo sproščanja so: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska regija. V teh regijah bo od torka pouk v prvi triadi potekal po modelu C pod strogimi ukrepi NIJZ-ja, v zmanjšanem obsegu, a s fizično prisotnostjo. Odprti bodo tudi vrtci.

Maja Bratuša, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Dosegli smo obe merili za prehod iz črne v rdečo fazo sproščanja ukrepov


Predsednik vlade Janez Janša: "Naslednji teden se bo začel pouk v prvih treh razredih osnovnih šol, pa tudi predšolsko...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sreda, 20. januar 2021
Strategija za obvladovanje bolezni COVID-19
Načrt sproščanja ukrepov ob pojenjanju pandemije COVID-19


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija